Sandefjord - Stromstad is een van onze drukste routes - afvaarten worden in de drukke periodes regelmatig uitverkocht
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Waarom kiezen voor
Direct Ferries?

Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.

Gewaardeerd door meer dan 2,5 miljoen klanten.

We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.

We vergelijken meer dan 1 miljoenen prijzen per dag voor onze klanten.

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Noorwegen naar Zweden pagina.

Aan boord van de schepen

Sandefjord - Stromstad Veerbootmaatschappij

  • 4 Afvaarten / Dag 2 uur 30 min
  • Prijsaanvraag
  • 14 Afvaarten / Week 2 uur 30 min
  • Prijsaanvraag

Sandefjord Stromstad Veerboot klantenrecensies

 • "Een goed alternatief"

  Een zeer goed alternatief voor wie Noorwegen ten zuiden van Oslo bezoekt en vandaar terug wil naar Zweden. Je bespaart je veel autokilometers en om de kosten hoef je het niet te laten. Wij betaalden voor 2 personen + auto € 20,50 (voor 2,5 uur varen). De maatschappij moet het dan ook hebben van de verkopen aan boord: het schip is een drijvend warenhuis. Daar kun je zoveel uitgeven als je wilt, maar pas op met de prijzen: taxfree is niet echt taxfree.

  'MS Oslofjord' travelled on MS Oslofjord

  Lees meer Lees minder
 • "Weekend weg"

  Wat een mooie ervaring

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder

Sandefjord Gids

De Noorse stad Sandefjord ligt in Vestfold County en is zijn administratief centrum. De stad is bekend om zijn Viking geschiedenis en voor de lucratieve walvisvaart die hem tot één van de rijkste steden in Noorwegen. De graf van Gokstadhaugen werd gevonden in Sandefjord en is een van de belangrijkste Viking vindt in Noorwegen. De Gokstadschip is nu te bezichtigen in het Vikingschip Museum in Oslo. De stad is ook de thuisbasis van de derde grootste koopvaardij vloot in Noorwegen.

Er is een ruime keuze aan winkels, restaurants en kooien in de stad en op basis van een aantal gidsen is de thuisbasis van de beste gastronomische restaurant van Noorwegen, dat is gevestigd in een modern gebouw vlak bij de haven. Bezoekers zullen ook verliefd op de stad charmante centrum met zijn mooie mix van moderne en oude gebouwen.

Veerdiensten vanuit de haven van de stad vertrekken naar Strömstad en naar andere bestemmingen langs de Noorse kust.


Stromstad Gids

De Zweedse stad Strömstad ligt in Strömstad gemeente in Västra Götaland. Strömstad werd opgericht in 1500, door de monding van de rivier Strömsån. Timber al lang vervoerd langs de rivier en een groot aantal schepen voeren hier om hout te kopen. Stromstad al snel een naam voor zichzelf als een belangrijke scheepvaart stad, en tijdens de grote haring vissen tijdperk, in de tweede helft van de 18e eeuw, de handel bloeide. Tegelijkertijd werd de basis gelegd voor wat later het belangrijkste symbool van Strömstad geworden; het kuuroord Strömstad. Bukten is Strömstad oudste resterende kwart. De gebouwen zijn er geschakelde woningen die werden gekozen omdat deze waren lage gebouwen en bood uitzicht over de haven en de boten. Ze werden gebouwd tijdens het einde van de 18de en het geheel van de 19e eeuw. Buktegatan is Strömstad enige overgebleven geplaveide straat en volgens de plaatselijke legende, de vrouwen die in de huizen woonden langs de straat gedragen alle stenen er zelf.

Vanuit de haven van de stad, ferry's kunnen worden genomen naar Sandefjord, met een vaartijd van ongeveer 2 uur en 30 minuten.