COVID-19 Informatie Klik hier om onze speciale pagina te bezoeken voor meer informatie over de COVID-19-situatie, inclusief vouchers, annuleringen, restituties en wijzigingen van de overtochten.

Rostock - Gedser is een van onze drukste routes. Afvaarten verkopen in drukke periodes regelmatig uit.
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Waarom boeken bij
Direct Ferries?

Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.

Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor

We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.

We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Kijk voor meer informatie op de pagina Veerboten van Duitsland naar Denemarken.

Rostock - Gedser Veerbootmaatschappij

  • 10 Sailings Daily 2 hr
  • Get price

Rostock Gedser Veerboot klantenrecensies

 • "Missen afvaart geen probleem"

  Doordat een tunnel in Rostock niet toegankelijk bleek voor fietsers moesten we een grote omweg maken en misten onze geboekte afvaart naar Gedser. Zonder problemen en meerkosten werd de boeking omgezet naar de volgende afvaart. Fijne service en toch een goede start van onze vakantie.

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder
 • "Reis naar Denemarken"

  Last Minut boeking zonder problemen, TOP!!!

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder
 • "Een goede vaart!"

  Alles ok van boeking tot aankomst.

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder

Rostock naar Gedser Veerboot

De Rostock Gedser veerdienst verbindt Duitsland met Denemarken. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Scandlines. De veerdienst gaat maximaal 10 keer per dag met een vaartijd van ongeveer 2 uur.

Rostock Gedser vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Rostock Gids

Rostock ligt in de Noord-Duitse deelstaat Mecklenburg-Vorpommern, aan de rivier de Warnow. De stad ligt ongeveer 12 kilometer ten zuiden van de Baltische Zeekust. In Rostock vindt u de Neuer Markt met het dertiende-eeuwse stadhuis in gotische stijl. Aan het stadhuis werden in de achttiende eeuw een barokke façade en banketzaal toegevoegd. Daarnaast staan er aan het plein ook nog prachtige pakhuizen uit de vijftiende en zestiende eeuw. Vroeger stonden er aan de rand van het plein nog meer oude gebouwen in Hanzestijl, maar deze werden in 1942 vernietigd tijdens luchtaanvallen. De Universiteit van Rostock werd opgericht 1419 en is een van de oudste universiteiten ter wereld.

De haven van Rostock is een van de grootste havens van Duitsland en behoort tot de belangrijkste havens van Europa. De haven is goed bereikbaar en beschikt over uitstekende voorzieningen zoals cafés, restaurants, winkels en een wisselkantoor. Vanuit Rostock vertrekken veerdiensten naar Gedser in Denemarken (vaartijd: 2 uur) en Trelleborg in Zwesen (vaartijd: 5 uur en 45 minuten). Daarnaast is de haven van Rostock het vertrekpunt voor de razendsnelle veerdienst naar Hank in Finland (vaartijd: 22 uur).


Gedser Gids

Gedser Odde is de zuidelijkste punt van Denemarken en staat bekend om zijn zee, wind, meningen en vlakke landschap. Vanuit het dorp is er een fantastisch uitzicht op de Baltische Zee naar het vasteland van Europa. De natuur op Gedser Odde is heel bijzonder. Wanneer de wind echt beginnen waait het is duidelijk te zien hoe blootgesteld de plaats is. En toen de enorme golven van de Baltische Zee te beginnen naar de kust je echt het gevoel extreme krachten van de natuur pond. Ten zuiden van het dorp het misschien lijkt kalm en rustig, maar "om de hoek" de storm woedt, terwijl de zee verbruikt delen van de klif te zijn. De ruige zuiden punt Gedser Odde is in contrast met de brede, vriendelijke strand op slechts een paar honderd meter naar het noorden. Als u het dorp bezoekt krijgt u de mogelijkheid om een rustige dag te genieten!