COVID-19 Informatie Klik hier om onze speciale pagina te bezoeken voor meer informatie over de COVID-19-situatie, inclusief vouchers, annuleringen, restituties en wijzigingen van de overtochten.

Puttgarden - Rodby is een van onze drukste routes - afvaarten worden in de drukke periodes regelmatig uitverkocht
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Waarom boeken bij
Direct Ferries?

Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.

Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor

We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.

We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Duitsland naar Denemarken pagina.

Puttgarden - Rodby Veerbootmaatschappij

  • 45 Sailings Daily 45 min
  • Get price

Puttgarden Rodby Veerboot klantenrecensies

 • "Organisatie"

  Het inchecken verloopt snel. duideliuk wordt aangegeven in welke rij je moet gaan staan. Ook het systeem van de stoplichten werkt goed. je weet dan precies wanneer je verwachten kan wanneer je de boot op kan rijden. op grote borden staat dan ook aangegeven op welk tijdstip de volgende boot vertrekt. Dat is prettig zodat je weet hoe lang je nog moet wachten. Omdat er veel boten varen is dat nooit lang. Ook dat is prettig. De organisatie van het op en af rijden van de boot is echt heel goed geregeld; er gaat geen tijd verloren zonder de veiligheid in gevaar te brengen! goede ervaringen dus!

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder
 • "Leuk begin van de vakantie"

  Met de ferry van Puttgarden naar Rodby, dan begint na alle Duitse fileleed je vakantie heel ontspannen. Duidelijke aanwijzingen hoe te rijden, eerlijke wachtrijen zonder voorgedring, geen enkele stress nodig. Alleen jammer dat je het op- of afrijden van de trein niet goed kan zien; da's best iets bijzonders en zeker een fotootje waard. Koop van te voren wel een ticket waarbij je niet precies op tijd hoeft te komen, dan heb je ook geen filestress en bijbetalingen.

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder
 • "Goede vaart"

  Was een goede en snelle overtocht. Van inchecken tot en met varen was perfect met vriendelijk personeel

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder
 • "Geweldig."

  Prima reis. Zeer nette boot. We waren 2 uur eerder dan gepland bij de boot en onze reservering kon zonder problemen aangepast worden naar de eerstvolgende overtocht.

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder

Puttgarden naar Rodby Veerboot

De Puttgarden Rodby veerdienst verbindt Duitsland met Denemarken. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Scandlines. De veerdienst gaat maximaal 45 keer per dag met een vaartijd van ongeveer 45 minuten.

Puttgarden Rodby vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Puttgarden Gids

Het havendorpje Puttgarden ligt op het Duitse eland Fehmarn aan een belangrijke veerroute tussen Duitsland en Denemarken. Beide landen worden gescheiden door de 18 kilometer brede Fehmarnbelt in het westelijke deel van de Baltische Zee.

Vanaf de Middeleeuwen tot 1864 maakte Fehmarn deel uit van het Deense hertogdom Sleeswijk. Tijdens deze periode splitste het hertogdom zich in 1544 af en werd het onderdeel van het hertogdom van Jan de Oude. Toen de hertog in 1580 overleed, werd Fehmarn onderdeel van het hertogdom Schleswig-Holstein-Gottorp. Na de Grote Noordse Oorlog werd Fehmarn, samen met de rest van Sleeswijk, weer onderdeel van het Deense koninkrijk tot het in 1864 overging naar Pruisen als gevolg van de Tweede Duits-Deense Oorlog.

Tussen 1961 en 1963 werd er een veerterminal gebouwd in het dorp en werd Fehmarn tegelijkertijd per brug verbonden met het vasteland. Na de voltooiing van de Grote Beltbrug werd de route via Puttgarden minder vaak gebruikt door het treinverkeer. De haven is nog wel in gebruik door Scandlines.

De overtocht tussen Puttgarden en Rodby duurt ongeveer 45 minuten.


Rodby Gids

Het Deense havenstadje Rodby ligt op het eiland Lolland. In Rodby bevindt zich een populair vakantiepark, het Lalandia Holiday Centre. Dit park beschikt over een Aquadome, een groot subtropisch zwemparadijs waar bezoekers kunnen genieten van prachtige zwembaden en leuke glijbanen. Daarnaast zijn er op het park restaurants, winkels, mini golf, een skipiste, een ijsbaan, een bowlingbaan en Monky Tonky Land te vinden.

Lolland wordt vanwege zijn vlakke landschap ook wel eens het 'Pannenkoekeiland' genoemd. Het hoogste punt van het eiland bevindt zich net buiten het dorpje Horslunde en ligt slechts 25 meter boven zeeniveau. De suikerbietteelt is zeer belangrijk voor de economie van Rodby.

Rodby staat ook bekend om de veerroute naar Puttgarden in Duitsland. Dit is een van de drukste veerroutes van Europa. Iedere dertig minuten vaart er een veerboot tussen Rodby en Puttgarden. De haven ligt op ongeveer 5 kilometer van het centrum van Rodby.