Puttgarden
Rodby
Veerboten naar Denemarken
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour
Puttgarden - Rodby is een van onze drukste routes. Afvaarten verkopen in drukke periodes regelmatig uit.
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Nieuwste aanbiedingen voor Puttgarden - Rodby

Puttgarden naar Rodby Veerboot

De Puttgarden Rodby veerdienst verbindt Duitsland met Denemarken. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Scandlines. De veerdienst gaat maximaal 47 keer per dag met een vaartijd van ongeveer 45 minuten.

Puttgarden Rodby vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Kijk voor meer informatie op de pagina Veerboten van Duitsland naar Denemarken.
Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 4412 routes vanuit 901 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Veelgestelde vragen

 • Hoe lang duurt de overtocht van Puttgarden naar Rodby?

  De reistijd per veerboot van Puttgarden naar Rodby is ongeveer 45m. De vaarduur kan van seizoen tot seizoen verschillen, dus we raden aan om een live check uit te voeren.
 • Hoeveel kost de overtocht van Puttgarden naar Rodby?

  De prijs van de ferry overtocht van Puttgarden naar Rodby kan per seizoen verschillen. De gemiddelde prijs van een overtocht van Puttgarden naar Rodby is 139 €.
 • Welke ferry maatschappijen varen van Puttgarden naar Rodby?

  Er is 1 ferrymaatschappij voor Puttgarden naar Rodby en dat is
  • Scandlines
 • Hoe kan ik ferry tickets boeken voor een overtocht van Puttgarden naar Rodby?

  Boek overtochten van Puttgarden naar Rodby via onze boekingstool op onze site en bekijk onze aanbiedingenpagina om de nieuwste ferryaanbiedingen te bekijken.
 • Kan ik als passagier te voet aan boord van de ferry van Puttgarden naar Rodby?

  Nee, je kunt niet als voetpassagier reizen, momenteel kun je alleen als je met een voertuig reist op de veerboot meereizen.
 • Is het mogelijk om je auto mee aan boord te nemen op ferries van Puttgarden naar Rodby?

  Ja, je kunt met een voertuig van Puttgarden naar Rodby reizen met
  • Scandlines
 • Mogen huisdieren mee op de veerboot van Rodby naar Rodby?

  Ja, huisdieren zijn toegestaan aan boord van de veerboot. Mogelijk heb je een huisdierenpaspoort en andere documenten nodig. Momenteel kun je huisdieren meenemen aan boord van de veerboten van
  • Scandlines
 • Wat is de afstand tussen Puttgarden en Rodby?

  De afstand van Puttgarden naar Rodby is ongeveer 11 zeemijlen.

Puttgarden Rodby Veerboot klantenrecensies

 • "Heenreis prima, terug iets minder"

  Boot en personeel prima. Ook het inchecken bij de heenreis was top. Alleen voor de retourreis ging het niet goed. De ontvangen barcode was niet voor de terugreis. Het is goed gekomen, zonder bijbetalen, mast had soepeler gekund.

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder
 • "Snelle overtocht"

  Waren 2 uur te vroeg voor de gereserveerde overtocht. Binnen 10 minuten waren we aan boord en vertrokken naar de overkant. Vlot, supersnel en zonder gedoe! Top! Het ijzerwerk op het buitendek kan alleen wel een opknapbeurt gebruiken. Zag er onverzorgd en heel erg roestig uit. Van binnen verder helemaal prima!

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder
 • "Heerlijk"

  Prima ervaring. Mooi weer gehad dus een behouden vaart en lekker genieten

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder
 • "Ferry naar Rodby"

  Top, ging heel makkelijk en snel. Na 45 minuten aan de overkant en gaan.

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder

Puttgarden Gids

Het havendorpje Puttgarden ligt op het Duitse eland Fehmarn aan een belangrijke veerroute tussen Duitsland en Denemarken. Beide landen worden gescheiden door de 18 kilometer brede Fehmarnbelt in het westelijke deel van de Baltische Zee.

Vanaf de Middeleeuwen tot 1864 maakte Fehmarn deel uit van het Deense hertogdom Sleeswijk. Tijdens deze periode splitste het hertogdom zich in 1544 af en werd het onderdeel van het hertogdom van Jan de Oude. Toen de hertog in 1580 overleed, werd Fehmarn onderdeel van het hertogdom Schleswig-Holstein-Gottorp. Na de Grote Noordse Oorlog werd Fehmarn, samen met de rest van Sleeswijk, weer onderdeel van het Deense koninkrijk tot het in 1864 overging naar Pruisen als gevolg van de Tweede Duits-Deense Oorlog.

Tussen 1961 en 1963 werd er een veerterminal gebouwd in het dorp en werd Fehmarn tegelijkertijd per brug verbonden met het vasteland. Na de voltooiing van de Grote Beltbrug werd de route via Puttgarden minder vaak gebruikt door het treinverkeer. De haven is nog wel in gebruik door Scandlines.

De overtocht tussen Puttgarden en Rodby duurt ongeveer 45 minuten.


Rodby Gids

Het Deense havenstadje Rodby ligt op het eiland Lolland. In Rodby bevindt zich een populair vakantiepark, het Lalandia Holiday Centre. Dit park beschikt over een Aquadome, een groot subtropisch zwemparadijs waar bezoekers kunnen genieten van prachtige zwembaden en leuke glijbanen. Daarnaast zijn er op het park restaurants, winkels, mini golf, een skipiste, een ijsbaan, een bowlingbaan en Monky Tonky Land te vinden.

Lolland wordt vanwege zijn vlakke landschap ook wel eens het 'Pannenkoekeiland' genoemd. Het hoogste punt van het eiland bevindt zich net buiten het dorpje Horslunde en ligt slechts 25 meter boven zeeniveau. De suikerbietteelt is zeer belangrijk voor de economie van Rodby.

Rodby staat ook bekend om de veerroute naar Puttgarden in Duitsland. Dit is een van de drukste veerroutes van Europa. Iedere dertig minuten vaart er een veerboot tussen Rodby en Puttgarden. De haven ligt op ongeveer 5 kilometer van het centrum van Rodby.


De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bezoek onze klantenservice pagina voor nuttige informatie over reizen met de veerboot, onze FAQ's, en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp bij uw boeking.