COVID-19 Informatie Klik hier om onze speciale pagina te bezoeken voor meer informatie over de COVID-19-situatie, inclusief vouchers, annuleringen, restituties en wijzigingen van de overtochten.

Portsmouth - Le Havre is een van onze drukste routes. Afvaarten verkopen in drukke periodes regelmatig uit.
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Waarom boeken bij
Direct Ferries?

Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.

Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor

We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.

We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Kijk voor meer informatie op de pagina Veerboten van Engeland naar Frankrijk.

Aan boord van de schepen

Portsmouth - Le Havre Veerbootmaatschappij

    • 7 Sailings Weekly 8 hr
    • Get price

Portsmouth naar Le Havre Veerboot

De Portsmouth Le Havre veerdienst verbindt Engeland met Frankrijk. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Brittany Ferries. De veerdienst gaat maximaal 7 keer per week met een vaartijd van ongeveer 8 uur.

Portsmouth Le Havre vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Portsmouth Gids

Portsmouth is een stad en haven gelegen in het graafschap Hampshire, aan de zuidkust van Engeland. Portsmouth is enige eiland stad van het Verenigd Koninkrijk en ligt ongeveer 100 km ten zuidwesten van Londen en 30 km ten oosten van Southampton. Portsmouth heeft een lange en roemruchte maritieme verleden. De stad is de thuisbasis van 's werelds oudste droogdok, nog steeds in gebruik, en de thuisbasis van de beroemde schepen zoals de HMS Warrior, de Mary Rose en de HMS Victory, Lord Nelson's vlaggenschip. De stad is ook de thuisbasis van een marinebasis, en de thuisbasis van de Koninklijke Marine Commandoes.

Portsmouth is een van de beste aangesloten havens van Engeland, en biedt veerdiensten aan passagiers naar negen verschillende bestemmingen. Er zijn drie terminals in de grote haven. De Continental veerhaven is de tweede drukste haven van het Verenigd Koninkrijk en ligt net ten noorden van de Naval Base. In het zuiden van de Naval Base ligt de Isle of Wight (Ryde) Passenger Ferry Terminal. De Terminal heeft veerdiensten naar Le Havre, Frankrijk en Bilbao, Spanje. Er zijn ook dagelijkse overtochten naar Cherbourg, Caen en St Malo in Frankrijk, St Helier in Jersey, St Peter Port op Guernsey en naar Ryde op Isle of Wight.


Le Havre Gids

De Franse stad en haven van Le Havre de Grâce is in 1517 opgericht door koning Frans I van Frankrijk na de verzanding van de havens van de Seine-estuarium, Honfleur en Harfleur. In 1820 en 1852 werd de stad vergroot, eerst dankzij het terugduwen van de wallen en later aan hun sloop. Een oorlog poort in de 17e eeuw, succesvolle handel met de eilanden in de 18e eeuw en de emigratie naar Amerika in de 19e eeuw al bijgedragen tot een hoog demografie en een snelle ontwikkeling van de stad. De industrialisatie die begon in de jaren 1920 heeft Le Havre een belangrijke stad in Normandië dankzij de wereldwijde koffie en katoen handel. In juli 2005 heeft UNESCO de stad Le Havre, herbouwd door Auguste Perret, als een World Heritage Site. Perret was een belangrijke 20e eeuwse architect, een "concreet dichter" en een vernieuwer. Perret trok de prestatie van het nemen van de klassieke traditie en het te combineren met de moderniteit tot een uniek centrum waarvan de architectuur is helder, fris, harmonieus en resoluut vernieuwende opnieuw uit te vinden.

Le Havre is een diepzeehaven die 24/7 kan worden geraadpleegd ongehinderd door de getijden en verwelkomt schepen van alle soorten en maten. Veerdiensten vanuit de haven vertrekken naar Portsmouth aan de zuidkust van Engeland.