COVID-19 Informatie Klik hier om onze speciale pagina te bezoeken voor meer informatie over de COVID-19-situatie, inclusief vouchers, annuleringen, restituties en wijzigingen van de overtochten.

Newhaven - Dieppe is een van onze drukste routes. Afvaarten verkopen in drukke periodes regelmatig uit.
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Waarom boeken bij
Direct Ferries?

Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.

Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor

We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.

We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Kijk voor meer informatie op de pagina Veerboten van Engeland naar Frankrijk.

Aan boord van de schepen

Newhaven - Dieppe Veerbootmaatschappij

    • 3 Sailings Daily 4 hr
    • Get price

Newhaven naar Dieppe Veerboot

De Newhaven Dieppe veerdienst verbindt Engeland met Frankrijk. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, DFDS Seaways. De veerdienst gaat maximaal 21 keer per week met een vaartijd van ongeveer 4 uur.

Newhaven Dieppe vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Newhaven Gids

Newhaven is een stad gelegen aan de zuidkust van Engeland in het graafschap East Sussex. Newhaven ligt aan de monding van de rivier de Ouse, in de vallei van de rivier in de South Downs. In de loop der eeuwen is de rivier gemigreerd tussen Newhaven en Seaford, in reactie op de groei en het verval van een shingle spit (ondiepte) op zijn mond. Het grootste deel van de stad is gelegen aan de westkant van de rivier, er is ook een woonwijk aan Denton en Mount Pleasant op de hellingen van de Downs in het oosten. Industriële gebieden liggen aan de oostkant van de rivier net als alle drie de stations die Newhaven dienen; Newhaven Town, Newhaven Harbour en de nu overbodige Newhaven Marine. Recente woningbouw heeft plaatsgevonden in het West Quay, Harbour Heights en augustus Fields.

De haven van Newhaven is een kleine, maar drukke haven. De ingang bevindt zich tussen twee pieren, beschermd tegen de sterke wind door een stevige golfbreker in het westen. De haven is de poort naar Dieppe aan de zuidoostelijke kust van Frankrijk. Er zijn een paar voorzieningen in de haven, waaronder een supermarkt en een koffiebar. Voorzieningen voor gehandicapte passagiers zijn ook beschikbaar. Er zijn speciaal ontworpen ontspanningsruimten en rolstoelvriendelijk gebieden in de terminal.


Dieppe Gids

De havenstad Dieppe ligt in het noorden van Frankrijk, en op het Engels Kanaal kust bij de monding van de rivier de Arques, beroemd om zijn sint-jakobsschelpen. Straten Dieppe's zijn gevuld met winkels en restaurants, en de wekelijkse markt brengt kleur en traditie naar het centrale plein. De stad was ooit een belangrijke haven voor de handel in specerijen en ivoor, en zijn kasteel museum is zeker een bezoek waard. De kalksteen en vuursteen fort, herbouwd op het westen kliffen in de 15e eeuwse huizen collecties van het museum: maritiem, ivoren gebeeldhouwd door Dieppe ambachtslieden sinds de 16e eeuw, schilderijen van Boudin, Lebourg en Pissarro, etsen van Braque. Het Vieux-Château (Old Castle) bevat de maritieme geschiedenis van de stad en een van de mooiste collecties van ivoor houtsnijwerk in Europa. Voor bezoekers die houden van het buitenleven, is er een 18-holes golfbaan in de buurt maken van Dieppe een goede keuze voor golfliefhebbers en sportfaciliteiten zijn ook tennisbanen en andere watersporten behoren.

De haven, met zijn jachthaven en vissershaven, ligt in het hart van de stad. Trawlers en vissersboten zorgen voor een kleurrijk spektakel die vele schilders trekken.