Palermo naar Genua Veerboot

De Palermo Genua veerdienst verbindt Sicilië met Italië. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Grandi Navi Veloci. De veerdienst gaat maximaal 7 keer per week met een vaartijd van ongeveer 20 uur 30 minuten.

Palermo Genua vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Palermo - Genua Veerbootmaatschappij

Gemiddelde Palermo Genua tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Palermo Genua boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Palermo Genua Veerboot klantenrecensies

 • "Very comfortable journey!"

  Friendly staff, check in-check out quickly and uncomplicated, comfortable and clean hut. Would definitely choose this way of traveling a next time!

  'Anonieme' reisde mee op de route Palermo Genua met Grandi Navi Veloci aan boord de La Suprema

  Lees meer Lees minder
 • "overtocht Palermo Genua"

  Dit is de tweede overtocht die wij maken met GNV. De overtocht is weer een belevenis. Alles is perfect, boot, faciliteiten, bediening, Het kantoorpersoneel van GNV in Palermo, waar je moet in checken en tickets afhalen, mag van mij worden vervangen. Zeer onvriendelijk, komt erg ongemotiveerd over. We waren te vroeg op de parkeerplaats bij de haven.Moesten wachten Ok heb ik vrede mee. Maar als je dan na een paar uur terug komt, en iemand krijgt zijn zijn papieren wel. IK was nog steeds te vroeg, en dat werd op zulk een manier verteld, het leek nergens op. Stuur ze ook naar een talenkursus, Een beetje Engels is wel op zijn plaats. Of ze willen niet. Als er geen klanten meer zijn van VNG hebben ze ook geen werk meer. MVRGR HGG Reijnen

  'Hgg' reisde mee op de route Palermo Genua met Grandi Navi Veloci aan boord de La Suprema

  Lees meer Lees minder
 • "Een aanrader"

  Via internet boekten wij deze reis. Omdat het prijsverschil tussen een binnen- en buitenhut niet groot was kozen we dit keer voor een buitenhut. Deze hut leek ook wel wat groter. Tot onze verbazing was deze boot vrij nieuw met een totaal andere indeling dan wij gewend zij van de andere keren. In een woord: geweldig. De bedden waren goed, de douche schoon en de kracht van het douchewater groot. Het eten etc. Is goed, echter wel prijzig. Van het aanmeren in Genua hebben wij weinig gemerkt door de zo goed als geruisloze motoren en het van de boot afgaan was goed geregeld waardoor het ook erg snel ging.

  'Oswin P.' reisde mee op de route Palermo Genua met Grandi Navi Veloci aan boord de La Suprema

  Lees meer Lees minder
 • "stiptheid"

  alles in orde,behalve stiptheid van vertrek en aankomst.

  'Willem' reisde mee op de route Palermo Genua met Grandi Navi Veloci

  Lees meer Lees minder

Palermo Gids

Palermo is de hoofdstad van het Italiaanse eiland Sicilië. De stad ligt ten zuiden van de laars van Italië aan de Tyrreense Zee. Palermo staat bekend om haar geschiedenis, cultuur, architectuur en culinaire hoogstandjes. De stad is meer dan 2700 jaar oud. Palermo is het culturele, zakelijke en toeristische centrum van Sicilië. In het stadscentrum bevinden zich oude paleizen, kerken en nauwe straatjes waarin het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. U kunt in Palermo struinen over een van de markten en genieten van de geluiden, aroma's, kleuren en lokale gerechten.

Vanuit de haven van Palermo kunt u op de veerboot stappen naar Genua (vaartijd: 21 uur). Daarnaast vertrekken er veerdiensten naar Civitavecchia (14 uur), Napels (10 uur en 30 minuten) en (10 uur). Als u een voertuig wilt meenemen op de boot is het aan te raden om 2 uur voor vertrek in te checken. Passagiers zonder voertuig kunnen het beste 1 uur voor vertrek inchecken. Voor veerdiensten naar Tunesië dient u 4 uur voor vertrek in te checken.

Genua Gids

De Italiaanse havenstad Genua ligt in de regio Ligurië, aan de Middellandse Zee. Het centrum van Genua is eigenlijk een doolhof van smalle steegjes die uitkomen op kleine pleinen. De rijke cultuur en geschiedenis van de stad is overal voelbaar. Genua kent vele architectonische hoogstandjes in verschillende stijlen. In Genua vindt u middeleeuwse muren, veertiende-eeuwse huizen en gotische balustrades. Het is echt een stad waarin de geschiedenis letterlijk de basis vormt voor het moderne leven.

De oude haven van Genua werd in 1992 opnieuw ontworpen door Renzo Piano. Het is een populaire uitvalsbasis voor toeristen. Nabij de pier ligt de vuurtoren van de stad, met prachtig uitzicht over de Golf van Genua.

De veerterminal, gelegen in Calata Chiappella, beschikt over moderne voorzieningen en is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers.