COVID-19 Informatie Klik hier om onze speciale pagina te bezoeken voor meer informatie over de COVID-19-situatie, inclusief vouchers, annuleringen, restituties en wijzigingen van de overtochten.

Nynashamn - Gdansk is een van onze drukste routes - afvaarten worden in de drukke periodes regelmatig uitverkocht
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Waarom boeken bij
Direct Ferries?

Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.

Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor

We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.

We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Zweden naar Polen pagina.

Aan boord van de schepen

Nynashamn - Gdansk Veerbootmaatschappij

    • 7 Sailings Weekly 18 hr
    • Get price

Nynashamn naar Gdansk Veerboot

De Nynashamn Gdansk veerdienst verbindt Zweden met Polen. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Polferries. De veerdienst gaat maximaal 7 keer per week met een vaartijd van ongeveer 18 uur.

Nynashamn Gdansk vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Nynashamn Gids

Nynäshamn is een stad en haven in Stockholm in Zweden. De stad ligt ongeveer 60 km ten zuiden van Stockholm en staat bekend als een van de plaatsen op het Zweedse vasteland van waar de veerboten vertrekken naar het eiland Gotland. De stad is een populaire vakantiebestemming tijdens de zomermaanden. Een haven feest wordt gehost elke zomer, evenals lokale ambachtelijke beurzen. Tijdens deze evenementen rijdt een stoomtrein vaak van en naar Stockholm. Tijdens de zomermaanden, de haven is vol met boten van alle soorten en maten, en bruist van zowel bezoekers als de lokale bevolking. Er zijn een aantal restaurants en boetieks in de stad die veel lokaal gemaakte producten verkopen. De belangrijkste deel van de stad is vooral modern en de gebouwen zijn oninteressant in het algemeen. De bibliotheek en een bioscoop is centraal gelegen en de winkels zijn beperkt en worden alleen gebruikt door de voornamelijk buurtbewoners. Tijdens het begin van de 20e eeuw, Nynäshamn werd ook bekend als een kuuroord, hoewel de meeste faciliteiten neer voor het einde van de Eerste Wereldoorlog werden gesloten

Vanuit de haven, kunnen veerboten worden genomen naar Gotland en Gdansk in Polen.


Gdansk Gids

Gelegen aan de Baltische Zee kust, Gdansk is de hoofdstad van Pommeren Voivodship in Polen. Samen met twee andere steden, Sopot en Gdynia, vormt het een agglomeratie die bekend staat als de Tricity met een totale bevolking van 750.000 (Gdansk zelf heeft 456.000 inwoners). Terwijl Gdynia dient voornamelijk als een haven en Sopot als badplaats, Gdansk is populair onder de bezoekers met zijn duizend jaar oude geschiedenis en een indrukwekkende architectuur. Zijn oude binnenstad trekt bijna net zoveel mensen als die van Krakau of Warschau. In het verleden van de stad genoten van een hoge mate van autonomie, die samen met haar deelname aan de Hanze, leidde tot grote welvaart. Tijdens de Gouden Eeuw, de omzet van Gdansk was groter dan die van het Londense East India Company. Latere periodes in de geschiedenis van Gdansk waren ingewikkeld en soms zelfs dramatisch. Vandaag is dit maritieme hoofdstad van Polen is een belangrijke culturele en academische centrum. De economie ontwikkelt zich snel en verhuizen naar nieuwe velden: de traditionele scheepvaart en amber handel wordt vergezeld door de petrochemische, elektronische en telecommunicatie-industrie.

Veerboten tussen Gdansk en Nynäshamn, net ten zuiden van Stockholm, Zweden, hebben een vaartijd van ongeveer 18 uur.