Dieppe
Newhaven
Veerboten naar Engeland
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour

Dieppe naar Newhaven Veerboot

De Dieppe Newhaven veerdienst verbindt Frankrijk met Engeland. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, DFDS Seaways. De veerdienst gaat maximaal 28 keer per week met een vaartijd van ongeveer 4 uur.

Dieppe Newhaven vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 4412 routes vanuit 901 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt de overtocht van Dieppe naar Newhaven?

De reistijd per veerboot van Dieppe naar Newhaven is ongeveer 4h. De vaarduur kan van seizoen tot seizoen verschillen, dus we raden aan om een live check uit te voeren.

Hoeveel kost de overtocht van Dieppe naar Newhaven?

De prijs van de ferry overtocht van Dieppe naar Newhaven kan per seizoen verschillen. De gemiddelde prijs van een overtocht van Dieppe naar Newhaven is 232 €. Prijs exclusief boekingskosten.

Welke ferry maatschappijen varen van Dieppe naar Newhaven?

Er is 1 ferrymaatschappij voor Dieppe naar Newhaven en dat is
 • DFDS Seaways

Hoe kan ik ferry tickets boeken voor een overtocht van Dieppe naar Newhaven?

Boek overtochten van Dieppe naar Newhaven via onze boekingstool op onze site en bekijk onze aanbiedingenpagina om de nieuwste ferryaanbiedingen te bekijken.

Wat is de afstand tussen Dieppe en Newhaven?

De afstand van Dieppe naar Newhaven is ongeveer 80 zeemijlen.

Dieppe Newhaven Veerboot klantenrecensies

 • "Oversteek Dieppe - New Haven"

  Alles prima op tijd. Reis vlekkeloos, alleen omroepen van boodschappen is voor een vreemdeling (niet Frans of Engels) niet te verstaan!

  'Côte d'Albâtre' travelled on Côte d'Albâtre

  Lees meer Lees minder
 • "Oversteek Dieppe - New Haven"

  Alles prima op tijd. Reis vlekkeloos, alleen omroepen van boodschappen is voor een vreemdeling (niet Frans of Engels) niet te verstaan!

  'Côte d'Albâtre' travelled on Côte d'Albâtre

  Lees meer Lees minder
 • "Oversteek Dieppe - New Haven"

  Alles prima op tijd. Reis vlekkeloos, alleen omroepen van boodschappen is voor een vreemdeling (niet Frans of Engels) niet te verstaan!

  'Côte d'Albâtre' travelled on Côte d'Albâtre

  Lees meer Lees minder

Dieppe Gids

Dieppe is een havenstad gelegen in het departement Seine-Maritime in de regio Haute-Normandie in het noorden van Frankrijk. De stad ligt aan het Engels Kanaal kust bij de monding van de Arques rivier, beroemd om zijn coquilles. Attracties in de stad zijn onder andere het kasteel, Chateau de Dieppe, nu een museum en tentoonstellingsruimte die sterke banden heeft met de maritieme verbinding van de stad. De collectie in het museum bestaat uit 17e en 18e eeuwse houtsnijwerk en meubels en papieren van Camille Saint-Saens. Dicht bij het kasteel ligt het plein du Canada met een recent opgericht monument ter herdenking van de langdurige relatie tussen de stad en Canada.
Er is een mooie promenade die langs de haven van Dieppe die prachtige uitzichten biedt. Dieppe is ook een geweldige plek om wat lokale zeevruchten te proberen. Specialiteiten zijn marmite Dieppoise (een vis en zeevruchten stoofpot gekookt in crème, cider en uien, licht op smaak gebracht met kruiden) en moules marinières (mosselen in een wijn, sjalot en roomsaus).
Dieppe heeft een veerhaven, rechtstreeks verbonden met de haven van Newhaven aan de Engels zuidkust, gelegen aan de monding van de rivier de Ouse in East Sussex. Overtochten naar Newhaven worden twee keer per dag verzorgd door de veerbootmaatschappij LD Lines.


Newhaven Gids

Gelegen aan de zuidkust van Engeland in het graafschap East Sussex, Newhaven ligt aan de monding van de rivier de Ouse, in de vallei van de rivier heeft dwars door de South Downs. Newhaven Fort, een van de Palmerston Forten, werd gebouwd op Castle Hill op de aanbeveling van de 1859 Koninklijke Commissie aan de groeiende haven te verdedigen. Het was de grootste defensie-werk ooit gebouwd in Sussex en is nu open als museum. De aangrenzende dorp Tide Mills was de plaats van een experimentele watervliegtuig basis aan het hoofd van het strand. De eerste vorming van No. 242 Squadron RAF was op 15 augustus 1918 uit nummers 408, 409 en 514 vluchten op het watervliegtuig station in Newhaven. Opererend vanuit daar en het nabijgelegen vliegveld bij Telscombe Cliffs, werd het uitgerust met Short 184 watervliegtuigen en tot het einde van de Eerste Wereldoorlog uitgevoerd anti-submarine patrouilles op het Engels Kanaal.

De haven van Newhaven is een kleine, maar drukke haven. De haven is de toegangspoort tot Dieppe op de zuid-oost kust van Frankrijk. Er zijn een aantal voorzieningen in de haven, waaronder een supermarkt en een koffiebar. Faciliteiten voor gehandicapte passagiers zijn ook beschikbaar. Er zijn speciaal ontworpen ontspanningsruimten en rolstoelvriendelijk gebieden in de terminal.


Dieppe naar Newhaven Dienstregelingen

Ferry Tijdschema's tussen 27/05/2024 en 2/06/2024


Maatschappij Vertrektijd Aankomsttijd Vaartijd Zeildagen
DFDS Seaways 12:00 16:00 4 uur di, wo, do, vr, za, zo
DFDS Seaways 12:00 16:30 4 uur 30 minuten Ma
DFDS Seaways 18:00 22:00 4 uur Ma, wo, do, vr, za, zo
DFDS Seaways 18:00 22:30 4 uur 30 minuten di
DFDS Seaways 23:59 06:00 6 uur 1 minuut Alledaags
De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bezoek onze klantenservice pagina voor nuttige informatie over reizen met de veerboot, onze FAQ's, en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp bij uw boeking.