Cherbourg naar Poole Veerboot

De Cherbourg Poole veerdienst verbindt Frankrijk met Engeland. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Brittany Ferries. De veerdienst gaat maximaal 7 keer per week met een vaartijd van ongeveer 4 uur 15 minuten.

Cherbourg Poole vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Cherbourg naar Poole Alternatieven

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Frankrijk naar Engeland pagina.

Cherbourg - Poole Veerbootmaatschappij

  • Brittany Ferries
    • 7 Afvaarten / Week 4 uur 15 min
    • Prijsaanvraag

Gemiddelde Cherbourg Poole tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Cherbourg Poole boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Cherbourg Gids

De stad Cherbourg is gelegen op het Cotentin schiereiland in het noordwesten van Frankrijk. De stad heeft een lange geschiedenis en werd binnengevallen door de Vikingen in de 9e eeuw, die voor het eerst Cherbourg in een haven ontwikkelde. In de Napoleontische tijd werd de haven versterkt om Britse marine invallen te voorkomen. Onderwater obstakels werden tot zinken gebracht met tussenpozen over de haveningang, en geleidelijk vervangen door stapels metselwerk. Het werk werd gestart in 1784 en beindigt in 1850, lang na de nederlaag van Napoleon in de Slag bij Waterloo.
Bezienswaardigheden en attracties in de stad zijn onder andere de Cité de la Mer ("stad van de zee"), een museum gewijd aan de maritieme geschiedenis. Het museum is gevestigd in de cruise terminal in Cherbourg en werd geopend in 2002. Bezoekers aan de stad kunnen er ook voor kiezen om een wandeling te maken in de Jardin de la Roche Fauconniere, een privé botanische tuin gelegen in het Parc de la Fauconniere. De tuin werd opgericht in de jaren 1870 en bevat ongeveer 3.400 exemplaren, waarvan een groot deel afkomstig is uit het zuidelijk halfrond.
De haven van Cherbourg, gelegen aan het Engels Kanaal kust, biedt reguliere passagiers en vracht veerdiensten naar Poole en Portsmouth in Engeland en Rosslare in Ierland.

Poole Gids

De middeleeuwse havenstad Poole is gelegen aan de zuidkust van Engeland, en het graafschap Dorset. Poole ligt naast de zee en is vol van toeristische attracties en activiteiten, zoals zijn beroemde aardewerk en Poole Park. Deze populaire bezienswaardigheden ook Poole Harbour en de zandbanken schiereiland, met uitstekende faciliteiten voor varen en watersport - waaronder zowel windsurfen en jetskiën, een aantal veelgeprezen restaurants en cafés, vele historische 18-eeuwse gebouwen, en een aantal uitstekende waterkant hotels . Dorset stranden behoren tot enkele van de mooiste in Engeland en wordt vaak aangeduid als de 'Florida Keys van de Britse stranden'. Er zijn meer dan 5 km van de gouden stranden in Poole, en deze zijn populair bij zowel toeristen als de lokale bevolking in het gebied. Poole Quay is een van de meest levendige gebieden in de stad en heeft een spannende, vriendelijke sfeer. Festivals en evenementen in de stad zijn de Poole Summer Breeze, de grootste beach party, elke donderdagavond gehouden in de zomer, met live muziek, een leuke zone voor gezinnen, barbecue gebieden en een spectaculair vuurwerk.