Samos eiland

Hoe u overtochten vanuit Samos eiland naar Ikaria kunt boeken

Er zijn tal van veerdiensten vanaf Samos eiland naar Ikaria. De havens van 3 havens in Samos eiland worden per boot verbonden met 2 havens in Ikaria.

Er zijn een gecombineerd 10 wekelijkse overtochten en een selectie van 5 Veerboot Routes verzorgd door 2 Veermaatschappijen waaronder Dodekanisos Seaways & Hellenic Seaways, met de kortste vaartijd van ongeveer 1 uur 5 minuten (Karlovassi naar Evdilos).

De frequentie en de vaartijden kunnen variëren. Wij raden u aan om voor de beschikbaarheid en de meest actuele informatie voor overtochten tussen Samos eiland and Ikaria een offerte online aan te vragen via onze uniek Zoek en boek tarief zoekmachine.

Samos eiland Ikaria Kaart

Klik voor Kaart

Over Samos eiland:

Samos is een Grieks eiland in de Oost-Egeïsche Zee, gelegen ten zuiden van Chios en ten noorden van Patmos en de Dodekanesos.

In de oudheid was Samos een uitzonderlijk rijke en machtige stadstaat, bekend om haar wijngaarden en wijn productie.
Tegenwoordig wordt Samos vaak gezien als één van de mooiste Helleense eilanden. Mensen komen hier voor de witte zandstranden, pittoreske dorpjes, vissershavens en plaatselijk gemaakte wijnen.

Over Ikaria:

Ikaria is een Grieks eiland in de Noord-Egeïsche Zee gelegen ten westen van Samos en ten zuiden van Chios.

In tegenstelling tot sommige andere Griekse eilanden is Ikaria met een ontspannen en weinig opdringerig toerisme haar tradities en bevolking trouw gebleven.

Naast de zanderige kiezelstranden en natuurlijke schoonheid staat Ikaria ook bekend als het Griekse ouderdomseiland omdat inwoners gemiddeld tien jaar langer leven dan in de rest van West-Europa.