Albanië

Hoe u overtochten vanuit Albanië naar Italië kunt boeken

Er zijn tal van veerdiensten vanaf Albanië naar Italië. De havens van 3 havens in Albanië worden per boot verbonden met 3 havens in Italië.

Er zijn een gecombineerd 60 wekelijkse overtochten en een selectie van 5 Veerboot Routes verzorgd door 6 Veermaatschappijen waaronder Grandi Navi Veloci, Adria Ferries, Ventouris Ferries, Red Star Ferries, European Ferries & A-Ships Management S.A, met de kortste vaartijd van ongeveer 4 uur 29 minuten (Vlora naar Brindisi).

De frequentie en de vaartijden kunnen variëren. Wij raden u aan om voor de beschikbaarheid en de meest actuele informatie voor overtochten tussen Albanië and Italië een offerte online aan te vragen via onze uniek Zoek en boek tarief zoekmachine.

Albanië Italië Kaart

Klik voor Kaart

Veerboten van Albanië naar Italië

Over Albanië:

Albanië ligt in het zuidoosten van Europa op het Balkanschiereiland, met de Adriatische Zee in het westen en de Ionische Zee in het zuidwesten.

De prachtige, gevarieerde landschap bestaande uit enorme bergen, archeologische vindplaatsen en idyllische dorpjes hebben het land voortbewogen naar de top van de meeste Europese 'must' lijsten in de afgelopen jaren.

De hoofdstad Tirana beschikt over indrukwekkende Ottomaanse architectuur en de 362-kilometer lange kustlijn is gezegend met een aantal prachtige stranden, dus er is voor elk wat wils te genieten.

De haven van Durres ligt op ongeveer 35 kilometer ten oosten van Tirana en kan worden gevonden vlak bij de snelweg SH2, terwijl de havens van Vlora en Saranda, die verder naar het zuiden liggen, worden bediend door de route op kustweg SH8.

Reizen per boot is een handige manier om de Middellandse Zee te verkennen en Albanië biedt een aantal overtochten over de Adriatische Zee, die worden verzorgd door een ruime keuze aan veerbootmaatschappijen. Ook met een paar havens verspreid langs zijn prachtige kust, is er geen tekort aan veerdiensten.

Over Italië:

Italië is een laarsvormig land, gelegen aan de Middellandse Zee, Tyrreense Zee, Ionische Zee en Adriatische Zee.

Italië staat op de vijfde plek van meeste bezochte landen ter wereld en bezit meer UNESCO werelderfgoederen dan elk ander land. Hoewel Rome, Milaan, Venetië en Florence de populairste bestemmingen zijn, is het vanwege de enorme kunst-, cultuur- en literatuurcollecties uit verschillende historische periodes en regio's onmogelijk om te zeggen wat de interessantste locatie is.