Stromstad naar Sandefjord Veerboot

De Stromstad Sandefjord veerdienst verbindt Zweden met Noorwegen en wordt momenteel aangeboden door 2 veermaatschappijen. De Fjord Line veerdienst gaat tot 14 keer per week met een vaartijd van ongeveer 2 uur 30 minuten Terwijl de veerdienst van Color Line vertrekt tot 4 keer per dag en duurt 2 uur 30 min.

Dus dat is een totaal van 42 overtochten per week op de Stromstad Sandefjord route tussen Zweden en Noorwegen. Vergelijk nu en ontvang de beste tarieven voor het moment dat u wilt reizen.

Stromstad - Sandefjord Veerbootmaatschappij

Gemiddelde Stromstad Sandefjord tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Stromstad Sandefjord boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Stromstad Gids

De stad Strömstad ligt in de gemeente Strömstad, Västra Götaland in Zweden. De stad heeft een kleine bevolking van ongeveer 6.500 personen maar vanwege historische redenen is het nog steeds beschouwd als een stad. Gelegen aan de monding van de rivier Stromsan, kan de stad zijn oorsprong terug tot de jaren 1500, waar hout wordt langs de rivier werd vervoerd om te worden verkocht aan het wachten schepen. Na verloop van tijd werd de stad een belangrijk centrum van de scheepvaart en vervolgens in de tweede helft van de 18e eeuw de stad echt bloeide tijdens de grote haring vissen tijdperk. Tegelijkertijd werd de basis gelegd voor wat later het belangrijkste symbool van Strömstad geworden; het kuuroord Strömstad.

Het oudste deel van de stad is Bukten waar rijtjeshuizen kan worden gevonden met een geweldig uitzicht op de haven en van de boten. Deze huizen werden gebouwd aan het eind van de 18e eeuw en gedurende de hele 19e eeuw. Strömstad's enige overgebleven geplaveide straat is ook in Bukten en volgens de plaatselijke legende, de vrouwen die in de huizen woonden langs de straat gedragen alle stenen er zelf.

Vanuit de haven van de stad, kunnen ferry's worden genomen naar Sandefjord met een vaartijd van ongeveer 2 uur en 30 minuten.

Sandefjord Gids

De Noorse stad Sandefjord is een moderne stad met een interessante geschiedenis, prachtige natuur en gastheer voor een verscheidenheid aan culturele evenementen. De stad is populair bij bezoekers en ligt ongeveer 120 km ten zuiden van Oslo. Sandefjord heeft een goede selectie van restaurants en cafés. Sommige gidsen beweren Sandefjord is de thuisbasis van wat is misschien wel het beste restaurant voor fijnproevers van Noorwegen dat is gevestigd in een modern gebouw in de buurt van de haven. Tevens bevindt zich aan de haven is de visboer, die bekend staat om de uitstekende kwaliteit van de vis en andere lekkernijen. Sandefjord heeft ook een charmante centrum, dat bestaat uit een mengsel van oude en moderne gebouwen en een breed scala aan winkels.

Een van de belangrijkste vondsten uit de Vikingtijd werd gevonden op het graf van Gokstadhaugen in Sandefjord. De Gokstadschip is nu te zien in het Vikingschip Museum in Oslo en is een populaire toeristische attractie.

Veerboten vanuit de haven van de stad vertrekken naar Strömstad en andere bestemmingen langs de Noorse kust.