Langesund naar Hirtshals Veerboot

De Langesund Hirtshals veerdienst verbindt Noorwegen met Denemarken. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Fjord Line. De veerdienst gaat maximaal 7 keer per week met een vaartijd van ongeveer 4 uur 30 minuten.

Langesund Hirtshals vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Langesund - Hirtshals Veerbootmaatschappij

Gemiddelde Langesund Hirtshals tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Langesund Hirtshals boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Langesund Hirtshals Veerboot klantenrecensies

 • "Super overtocht"

  Super overtocht gehad. Mooie boot met tijdens de vaart leuk entertainment. Aanrader!!

  'Adrie' reisde mee op de route Langesund Hirtshals met Fjord Line

  Lees meer Lees minder
 • "efficient, comfortabel, niet duur"

  Mooie, relaxte overtocht met prachtig uitzicht zittend op comfortabele stoelen in de lounge. Alles uitstekend. Alleen het buffet/de catering niet zo geweldig. Qua assortiment misschien wel maar eenmaal neergezet volgens mij niet meer ververst. En bij de gebak geen kleine bordjes, te koel zodat het gebak ijskoud is. MAar misschien ben ik wel een snob.... Ik ben heel tevreden. En qua prijs heel super!

  'Sylvia' reisde mee op de route Langesund Hirtshals met Fjord Line

  Lees meer Lees minder
 • "mooie trip"

  Wat een schip, net een cruise. Aanrader is het buffet: zeer verzorgd en naar Scandinavische prijzen zeer goedkoop.

  'Rudi' reisde mee op de route Langesund Hirtshals met Fjord Line

  Lees meer Lees minder
 • "mijn ervaring met Fjord Line"

  bij aankomst voor de tocht naar Denemarken bleek de boot uit de vaart i.v.m. technische problemen, ze hadden 3 dagen van te voren een mail gestuurd, maar ja, als je vakantie hebt in Noorwegen lees je niet altijd je mail, het alternatief was een andere boot van hun, 2 uur verder op, dat zouden we niet meer redden, dus met een andere boot de overtocht gemaakt, deze was 2 keer zo duur, we hadden geen keus, wilden we op tijd in Nederland zijn, dit was onze ervaring met Fjord Line

  'Jan' reisde mee op de route Langesund Hirtshals met Fjord Line

  Lees meer Lees minder

Langesund Gids

Langesund is tijdens de zomermaanden een van de populairste bestemmingen van Noorwegen. De stad werd in 1765 gesticht op een prachtige locatie aan de gelijknamige fjord. In Langesund bevinden zich goed bewaarde en gerenoveerde achttiende-eeuwse huizen. De omgeving van Langesund leent zich bij uitstek voor het maken van prachtige wandelingen door de indrukwekkend mooie natuur.

De populariteit van Langesund tijdens de zomermaanden kan worden verklaard door het grote aantal zonuren dat de stad kent. In de Wrightegaarden worden 's zomers tal van openluchtconcerten georganiseerd. Wereldberoemde artiesten als Bob Dylan, Elton John, A-Ha en Little Richard traden op in Langesund. De bekendste bezienswaardigheid van Langesund is misschien wel Langoytangen fyr. Deze vuurtoren bevindt zich op Langøya, een eiland vlak buiten de stad.

Vanuit de haven van Langesund vertrekken het hele jaar door veerdiensten naar Hirtshals. De veerhaven beschikt over 4 short stay parkeerplaatsen. In de terminals bevinden zich onder andere verkoopautomaten met snacks en drankjes.

Hirtshals Gids

Hirtshals ligt aan de kust van het eiland Vendsyssel-Thy, onderdeel van het schiereiland Jutland in het noorden van Denemarken. Het stadje is geconcentreerd rondom de kunstmatige haven die werd gebouwd tussen 1919 en 1931. In 1925 werd de spoorlijn tussen Hjørring en Hirtshals geopend om de haven van Hirtshals te verbinden met de rest van Denemarken. Nadat de haven in 1966 verder werd uitgebreid, groeide de vissersvloot van Hirtshals uit tot een van de grootste van het land.

De winkels in Hirtshals worden drukbezocht door de vele toeristen die door de veerboten naar het stadje worden gebracht. Een groot deel van de bezoekers is afkomstig uit Noorwegen. De Noren bezoeken Hirtshals vooral om inkopen te doen. Een van de belangrijkste toeristische attracties is het Nordsoen Oceanarium, waar maar liefst 70 verschillende soorten vissen en zeedieren te bewonderen zijn.

Vanuit de haven van Hirtshals vertrekken veerboten naar Bergen, Kristiansand, Stavanger, Langesund, Larvik, Seydisfjordur en Torshavn.