Jersey naar Sark Veerboot

De Jersey Sark veerdienst verbindt Jersey met Sark. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Manche Iles Express. De veerdienst gaat maximaal 3 keer per week met een vaartijd van ongeveer 1 uur 10 minuten.

Jersey Sark vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Jersey - Sark Veerbootmaatschappij

Gemiddelde Jersey Sark tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald voor een enkele reis op deze route. De getoonde prijzen zijn per persoon.

Sark Gids

Sark is een kleine en pittoreske eiland, gelegen dicht bij zowel de eilanden Jersey als Guernsey. Een van de Kanaaleilanden, Sark is de thuisbasis van een bevolking van ongeveer 700 inwoners en is geheel autovrij. De enige beschikbare vervoer: fietsen, koetsen en tractoren. Sark heeft twee belangrijke gebieden, bekend als Greater Sark en Little Sark, en deze worden met elkaar verbonden door een kleine strook land bekend als de Coupée. T eiland hij wordt beheerst door de Seigneur en ligt op slechts 5 km lang, waardoor het de kleinste Europese staat in het bestaan. De belangrijkste bezienswaardigheden van Sark's bevatten enkele spectaculaire kustlijn en afgelegen stranden, zoals Grande Greve Bay, eindeloze natuur en het prachtige terrein rondom de ambtswoning van de Seigneur's - het 17de-eeuwse La Seigneurie.

De veerbootmaatschappij Isle of Sark Shipping Company verzorgt diensten met kleine veerboten van Sark naar St Peter Port op Guernsey. De overtocht duurt 45 minuten voor de 14 km tocht. Een high-speed passagiersschip is ook actief in de zomer met diensten naar Jersey. Ook een 12-zitplaatsen passagiersboot, de Lady Maris II, biedt lijndiensten naar Alderney.