Heraklion naar Thira Veerboot

De Heraklion Thira veerdienst verbindt Kreta met Cycladen en wordt momenteel aangeboden door 4 veermaatschappijen. Minoan Lines varen tot maximaal 6 keer per week, Anek Lines 1 keer per week, SeaJets 12 keer per week & de veerdienst van Golden Star Ferries vaart tot maximaal 7 keer per week.

Er is een totaal van 26 overtochten per week op de Heraklion Thira route tussen Kreta en Cycladen en met 4 veermaatschappijen is het raadzaam om allen te vergelijken en ervoor te zorgen dat u het beste tarief krijgt voor het moment dat u wilt reizen.

Heraklion - Thira Veerbootmaatschappij

Gemiddelde Heraklion Thira tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Heraklion Thira boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Heraklion Thira Veerboot klantenrecensies

 • "Heraklion-Santorini golden star ferries"

  Bootpersoneel spreekt niet geweldig Engels en kan nors overkomen. Wij reden met auto aan boord en was een beetje onduidelijkheid over en weer. Wanneer en waar boot op. Maar uiteindelijk alles ok. Catering personeel prima!!

  'Anonieme' reisde mee op de route Heraklion Thira (Santorini) met Golden Star Ferries aan boord de Superferry II

  Lees meer Lees minder
 • "Reis Santorini"

  Op 26-04-2016 met de Cosmote Highspeed 6 de overtocht gemaakt naar Santorini, door het slechte weer een hele ruwe overtocht het was +/- windkracht 7 met golven van een meter of 5 desondanks een redelijk stabiele overtocht geworden Wel héél jammer dat je bij aanvang en aankomst niet naar het dek kon om foto's te maken ,door het zoute water was er niet meer door de ramen heen te kijken laat staan een foto te maken

  'Charles' reisde mee op de route Heraklion Thira (Santorini) met Hellenic Seaways aan boord de Highspeed

  Lees meer Lees minder
 • "Prima Service"

  We zijn vanaf Kreta een paar dagen naar Santorini geweest en hebben gebruik gemaakt van de veerboot Tera Jet. Op tijd vertrokken uit de haven, alleen duurde de heen-/terugreis een half uur langer dan aangegeven op de website. Prima bar en comfortabele stoelen. Op de terugreis zelfs een live band aan boord; heerlijk gedanst! Al met al zeer tevreden over de reis en geleverde service.

  'Barbara' reisde mee op de route Heraklion Thira (Santorini) met SeaJets aan boord de Tera Jet

  Lees meer Lees minder
 • "Prima geregeld!"

  Prettige overtocht! Overzichtelijk geregeld! Jammer van de vertraging op de terugweg, maar de snelheid van het in- en ontschepen is perfect! Daardoor veel goed gemaakt! Prettig verblijf aan boord! Wel iets te koud i.v.m. de airco!

  'Andries' reisde mee op de route Heraklion Thira (Santorini) met Hellenic Seaways aan boord de Highspeed

  Lees meer Lees minder

Heraklion Gids

Heraklion is de grootste stad en hoofdstad van het Griekse eiland Kreta en is één van de grootste steden van Griekenland. Knossos is de belangrijkste archeologische site in Kreta, en bevindt zich ongeveer 5 km ten zuidoosten van de stad, en was het paleis van Koning Minos en volgens de mythologie, de thuisbasis van de Minotaurus. Het paleis werd gebouwd rond 1900 voor Christus, over de resten van een neolithische nederzetting.

De enorme Archeologisch Museum, omgezet van een oude elektriciteitscentrale, op een hoek van het centrale Eleftherias Square, verzamelt samen veel van de vondsten uit Knossos, Archanes, Phaestos, Zakros en vele andere archeologische sites in Kreta. Het museum beslaat een periode vanaf een paar duizend jaar geleden, door de Minoïsche, post-Minoïsche en latere perioden. Populaire hoogtepunten zijn de discus van Phaestos, klassieke Griekse en Romeinse beeldhouwwerken, fresco's, sieraden, muurschilderingen en aardewerk.

Heraklion is een belangrijke haven voor de veerboten en vrachtschepen. Reizigers kunnen veerboten en boten van Heraklion nemen naar bestemmingen zoals Santorini, Ios, Paros, Mykonos en Rhodos. Er zijn ook verschillende dagelijks veerboten naar Piraeus, de haven van Athene op het vasteland van Griekenland.