Granville naar Jersey Veerboot

De Granville Jersey veerdienst verbindt Frankrijk met Jersey. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Manche Iles Express. De veerdienst gaat maximaal 2 keer per week met een vaartijd van ongeveer 1 uur 25 minuten.

Granville Jersey vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Granville - Jersey Veerbootmaatschappij

Gemiddelde Granville Jersey tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald voor een enkele reis op deze route. De getoonde prijzen zijn per persoon.

Granville Gids

De havenstad Granville ligt aan de Cotentin schiereiland in het noordwesten van Frankrijk, aan het Engels Kanaal kust en aan de monding van de Bosq en Pointe du Roc. De stad heeft een lange militaire en religieuze verleden die tot heden bewaard is gebleven. De lager gelegen stad is gebouwd op drooggelegd land aan zee, met het bovenste deel van de oude stad omringd door wallen die uit de 15e eeuw dateren. De stad wordt gedomineerd door de kerk van Notre-Dame du Cap Lihou die gebouwd werd tussen 1441 en 1796. De imposante granieten structuur werd gebouwd in de Romaanse/vroeg-gotische stijl. De stad heeft ook een museum met documenten over de geschiedenis van de stad. Granville is ook de thuisbasis van het Musee Christian Dior, die gelegen is in het ouderlijk huis van de mode-ontwerper, Villa Les Rhumbs. Granville biedt een aantal activiteiten aan de bezoekers, variërend van vissen tot casino's. Er zijn ook tal van restaurants aan het water met een uitstekende lokale producten, waaronder verse lokaal gevangen vis.
Een veerboot kan worden genomen van Granville naar Jersey, met een reistijd van ongeveer 1 uur 20 minuten.