COVID-19 Informatie Klik hier om onze speciale pagina te bezoeken voor meer informatie over de COVID-19-situatie, inclusief vouchers, annuleringen, restituties en wijzigingen van de overtochten.

Cherbourg - Rosslare is een van onze drukste routes. Afvaarten verkopen in drukke periodes regelmatig uit.
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Waarom boeken bij
Direct Ferries?

Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.

Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor

We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.

We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Alternatieven voor Cherbourg - Rosslare

Kijk voor meer informatie op de pagina Veerboten van Frankrijk naar Ierland.

Aan boord van de schepen

Cherbourg - Rosslare Veerbootmaatschappij

  • 2 Sailings Weekly 15 hr 30 min
  • Get price
  • 1 Sailing Weekly 15 hr 29 min
  • Get price

Cherbourg Rosslare Veerboot klantenrecensies

 • "Zeer ontspannen vaart"

  De afvaart in Cherbourg ging minder vlot dan in Rosslare. Zeer lang wachten alvorens in te schepen. In Rosslare verliep het heel efficiënt. De zee was erg rustig. De kajuit is netjes en ruim. Heel aangenaam en goede douche. Het eten vonden we droog gebakken daarom hebben we op de terug vaart nog aan wal gegeten en zelf brood en beleg meegebracht. De bediening van de bar mensen is echt TOP! Die mensen verdienen een pluim. Zijn zeer vriendelijk en altijd aan het werk. De ferry is ook gezellig zitten en rustig.

  'Stena Horizon' travelled on Stena Horizon

  Lees meer Lees minder
 • "Perfectie"

  Een perfectie overtocht gehad met Stena line vanaf Cherbourgh. Prima hut n goede voorzieningeneten was prima

  'Stena Horizon' travelled on Stena Horizon

  Lees meer Lees minder
 • "Overtocht Cherbourg - Rosslare"

  De algemene voorzieningen op de Oscar Wilde zijn in orde. Helaas werd mijn mail te laat beantwoord met de vraag of er op deze overtocht (18 uur) ook een stroom aansluiting voor de camper is. De medewerkers op de boot zorgden voor de stroomaansluiting. Weinig tot geen rekening wordt er gehouden dat er Nederlanders aan boord zijn met het omroepen van boodschappen. De radio in de hut werkte niet. Het eten op de boot was lauw. Het schip is netjes, maar kan wel een lik verf gebruiken. Het Iers/Engels van de bemanning is niet altijd goed te verstaan.

  'Oscar Wilde' travelled on Oscar Wilde

  Lees meer Lees minder
 • "heelgoed"

  ook voor minder validen een heel behulpzaam team en goede behandeling

  'Oscar Wilde' travelled on Oscar Wilde

  Lees meer Lees minder

Cherbourg naar Rosslare Veerboot

De Cherbourg Rosslare veerdienst verbindt Frankrijk met Ierland en wordt momenteel aangeboden door 2 veermaatschappijen. De Stena Line veerdienst gaat tot 2 keer per week met een vaartijd van ongeveer 15 uur 30 minuten Terwijl de veerdienst van Brittany Ferries vertrekt tot 1 keer per week en duurt 15 uur 29 minuten.

Dus dat is een totaal van 3 overtochten per week op de Cherbourg Rosslare route tussen Frankrijk en Ierland. Vergelijk nu en ontvang de beste tarieven voor het moment dat u wilt reizen.

Cherbourg Gids

Cherbourg ligt op het schiereiland Cotentin in het noordwesten van Frankrijk. In de negende eeuw ontwikkelde Cherbourg zich als havenstad onder het bewind van de Vikingen. In de napoleontische tijd veranderde de haven in een vesting om een mogelijke aanval door de Britse marine te voorkomen. Onderwaterconstructies werden met tussenpozen tot zinken gebracht bij de ingang van de haven en uiteindelijk vervangen door stapels metselwerk. Deze operatie begon in 1784 en werd pas voltooid in 1850, lang nadat Napoleon was verslagen tijdens de Slag bij Waterloo.

Er is veel te zien en te doen in Cherbourg. Zo kunt u een bezoek brengen aan de Cite de la Mer (Stad van de Zee), een museum dat geheel in het teken staat van de maritieme geschiedenis. Het museum werd in 2002 geopend en bevindt zich in de cruiseterminal van de haven van Cherbourg. Ook zeer de moeite waard is de Jardin de la Roche Fauconniere, een particuliere botanische tuin in het Parc de la Fauconniere. Deze tuin werd in 1870 aangelegd en beschikt over meer dan 3400 verschillende bloem- en plantsoorten, veelal afkomstig van het zuidelijk halfrond.

Vanuit de haven van Cherbourg vertrekken veerdiensten naar Poole en Portsmouth in Engeland en Rosslare in Ierland.


Rosslare Gids

De Ierse badplaats Rosslare ligt in het graafschap County Wexford en is al meer dan honderd jaar lang een populaire toeristische trekpleister. De volledige naam van de plaats, Rosslare Strand, wordt voornamelijk gebruikt om de plaats te onderscheiden van het nabijgelegen Rosslare Harbour.

Rosslare kent jaarlijks veruit de meeste zonuren van Ierland. Het lange zandstrand van de stad heeft een blauwe vlag en is populair onder zwemliefhebbers en gezinnen. In de buurt van Rosslare bevinden zich ook een aantal goede golfbanen.

De haven van Rosslare beschikt over een restaurant, bar met zeezicht, wachtruimte, speelruimte voor kinderen, winkels, autoverhuur en babyverschoonruimte. Vanuit de haven vertrekken veerdiensten naar Pembroke (vaartijd: 4 uur), Fishguard (vaartijd: 3 uur en 30 minuten) en naar Cherbourg en Roscoff in Frankrijk.