Cherbourg naar Rosslare Veerboot

De Cherbourg Rosslare veerdienst verbindt Frankrijk met Ierland en wordt momenteel aangeboden door 2 veermaatschappijen. De Irish Ferries veerdienst gaat tot 1 keer per week met een vaartijd van ongeveer 18 uur 30 minuten Terwijl de veerdienst van Stena Line vertrekt tot 3 keer per week en duurt 17 uur.

Dus dat is een totaal van 4 overtochten per week op de Cherbourg Rosslare route tussen Frankrijk en Ierland. Vergelijk nu en ontvang de beste tarieven voor het moment dat u wilt reizen.

Cherbourg - Rosslare Veerbootmaatschappij

 • Irish Ferries
  • 1 Afvaart / Week 18 uur 30 min
  • Prijsaanvraag
 • Stena Line
  • 3 Afvaarten / Week 17 uur
  • Prijsaanvraag

Gemiddelde Cherbourg Rosslare tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Cherbourg Rosslare boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Cherbourg Rosslare Veerboot klantenrecensies

 • "recensie"

  Prima schip alles goed verzorgd.

  'Henri S.' reisde mee op de route Cherbourg Rosslare met Irish Ferries aan boord de Oscar Wilde

  Lees meer Lees minder
 • "onze ervaringen met Stena Line"

  Wij (mijn vrouw, dochter en ikzelf) hebben uitstekende ervaringen met de overtocht van Cherbourg naar Rosslare retour met Stena Line. Met name de terugreis was heel bijzonder. Onze dochter woonde en studeerde tijdelijk in Ierland en ze ging met ons terug naar Nederland per boot. Op de dag van vertrek uit Ierland had ze haar portemonnee met paspoort in een supermarkt laten liggen in een andere plaats. Doordat een taxichauffeur het net op tijd kwam brengen, kon ze nog tijdig inchecken op de boot en meevaren naar Frankrijk. Hierbij kregen we alle medewerking van een medewerkster van Stena Line in Rosslare. Zij zorgde ervoor dat ze na de officiële inchecktijd alsnog meekon op het laatste moment. Hiervoor onze bijzondere waardering. Ook de service en voorzieningen aan boord waren prima.

  'Huub' reisde mee op de route Cherbourg Rosslare met Stena Line aan boord de Stena Horizon

  Lees meer Lees minder
 • "Goede overtocht "

  Goede overtocht gehad. Hut was netjes. Eten was goed en betaalbaar.

  'Wim' reisde mee op de route Cherbourg Rosslare met Irish Ferries aan boord de Oscar Wilde

  Lees meer Lees minder
 • "Super mini-cruise!"

  Perfecte overtocht in luxe en comfort. Mooie kajuit, goede service, lekker eten.

  'Gerwin' reisde mee op de route Cherbourg Rosslare met Irish Ferries aan boord de Oscar Wilde

  Lees meer Lees minder

Cherbourg Gids

Cherbourg ligt op het schiereiland Cotentin in het noordwesten van Frankrijk. In de negende eeuw ontwikkelde Cherbourg zich als havenstad onder het bewind van de Vikingen. In de napoleontische tijd veranderde de haven in een vesting om een mogelijke aanval door de Britse marine te voorkomen. Onderwaterconstructies werden met tussenpozen tot zinken gebracht bij de ingang van de haven en uiteindelijk vervangen door stapels metselwerk. Deze operatie begon in 1784 en werd pas voltooid in 1850, lang nadat Napoleon was verslagen tijdens de Slag bij Waterloo.

Er is veel te zien en te doen in Cherbourg. Zo kunt u een bezoek brengen aan de Cite de la Mer (Stad van de Zee), een museum dat geheel in het teken staat van de maritieme geschiedenis. Het museum werd in 2002 geopend en bevindt zich in de cruiseterminal van de haven van Cherbourg. Ook zeer de moeite waard is de Jardin de la Roche Fauconniere, een particuliere botanische tuin in het Parc de la Fauconniere. Deze tuin werd in 1870 aangelegd en beschikt over meer dan 3400 verschillende bloem- en plantsoorten, veelal afkomstig van het zuidelijk halfrond.

Vanuit de haven van Cherbourg vertrekken veerdiensten naar Poole en Portsmouth in Engeland en Rosslare in Ierland.

Rosslare Gids

De Ierse badplaats Rosslare ligt in het graafschap County Wexford en is al meer dan honderd jaar lang een populaire toeristische trekpleister. De volledige naam van de plaats, Rosslare Strand, wordt voornamelijk gebruikt om de plaats te onderscheiden van het nabijgelegen Rosslare Harbour.

Rosslare kent jaarlijks veruit de meeste zonuren van Ierland. Het lange zandstrand van de stad heeft een blauwe vlag en is populair onder zwemliefhebbers en gezinnen. In de buurt van Rosslare bevinden zich ook een aantal goede golfbanen.

De haven van Rosslare beschikt over een restaurant, bar met zeezicht, wachtruimte, speelruimte voor kinderen, winkels, autoverhuur en babyverschoonruimte. Vanuit de haven vertrekken veerdiensten naar Pembroke (vaartijd: 4 uur), Fishguard (vaartijd: 3 uur en 30 minuten) en naar Cherbourg en Roscoff in Frankrijk.