Cherbourg naar Dublin Veerboot

De Cherbourg Dublin veerdienst verbindt Frankrijk met Ierland. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Irish Ferries. De veerdienst gaat maximaal 4 keer per week met een vaartijd van ongeveer 18 uur.

Cherbourg Dublin vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Cherbourg naar Dublin Alternatieven

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Frankrijk naar Ierland pagina.

Cherbourg - Dublin Veerbootmaatschappij

  • Irish Ferries
    • 4 Afvaarten / Week 18 uur
    • Prijsaanvraag

Gemiddelde Cherbourg Dublin tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Cherbourg Dublin boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Cherbourg Gids

De stad Cherbourg is gelegen op het Cotentin schiereiland in het noordwesten van Frankrijk. De stad heeft een lange geschiedenis en werd binnengevallen door de Vikingen in de 9e eeuw, die voor het eerst Cherbourg in een haven ontwikkelde. In de Napoleontische tijd werd de haven versterkt om Britse marine invallen te voorkomen. Onderwater obstakels werden tot zinken gebracht met tussenpozen over de haveningang, en geleidelijk vervangen door stapels metselwerk. Het werk werd gestart in 1784 en beindigt in 1850, lang na de nederlaag van Napoleon in de Slag bij Waterloo.
Bezienswaardigheden en attracties in de stad zijn onder andere de Cité de la Mer ("stad van de zee"), een museum gewijd aan de maritieme geschiedenis. Het museum is gevestigd in de cruise terminal in Cherbourg en werd geopend in 2002. Bezoekers aan de stad kunnen er ook voor kiezen om een wandeling te maken in de Jardin de la Roche Fauconniere, een privé botanische tuin gelegen in het Parc de la Fauconniere. De tuin werd opgericht in de jaren 1870 en bevat ongeveer 3.400 exemplaren, waarvan een groot deel afkomstig is uit het zuidelijk halfrond.
De haven van Cherbourg, gelegen aan het Engels Kanaal kust, biedt reguliere passagiers en vracht veerdiensten naar Poole en Portsmouth in Engeland en Rosslare in Ierland.

Dublin Gids

Dublin, de hoofdstad van Ierland, ligt in de provincie Leinster op de noord-oost kust, aan de monding van de rivier de Liffey. De Ierse hoofdstad trekt miljoenen bezoekers per jaar naar alles wat de stad te bieden heeft. Geschiedenis van de stad dateert uit de Vikingtijd en één van de meest populaire attracties in de stad is het kasteel van Dublin die voor het eerst werd opgericht in 1204, net na de Normandische invasie. Andere populaire bezienswaardigheden in de stad zijn de Spire of Dublin, of officieel de titel "Monument van het Licht". Het is een 121,2 meter hoge conische spits gemaakt van roestvrij staal en is gelegen aan O'Connell Street. Andere populaire bezienswaardigheden en monumenten zijn de Mansion House, de Anna Livia monument, het standbeeld van Molly Malone, Christ Church Cathedral, St Patrick's Cathedral, Sint Franciscus Xaverius kerk op Upper Gardiner Street in de buurt van Mountjoy Square, The Custom House, en Áras een Uachtaráin. De Poolbeg Towers zijn ook iconische kenmerken van Dublin en zijn zichtbaar in veel plekken in de stad.

De moderne haven van Dublin ligt aan weerszijden van de rivier de Liffey, aan haar mond. Aan de noordkant van de rivier, het belangrijkste deel van de haven ligt aan het einde van de Muur van het Oosten en Noord-Wall, van Alexandra Quay. Het element van de haven aan de zuidkant van de rivier is veel kleiner en ligt aan het begin van het Huis van de duif schiereiland. Veerdiensten vanuit de haven vertrekken naar Holyhead in Wales, Liverpool in Engeland en Douglas op het eiland Man.