Sicilië

Hoe u overtochten vanuit Sicilië naar Malta kunt boeken

Er zijn 2 veerboot routes tussen Sicilië en Malta, met een gecombineerde 15 afvaarten per week. Virtu Ferries biedt 2 routes, Catania naar Valletta gaat 5 keer per week & Pozzallo naar Valletta ongeveer 10 keer wekelijks.

De frequentie en de vaartijden kunnen variëren. Wij raden u aan om een offerte online aan te vragen voor de beschikbaarheid en de meest actuele informatie voor overtochten vanaf Sicilië naar Malta.

Sicilië Malta Kaart

Klik voor Kaart

Veerboten van Sicilië naar Malta

Over Sicilië:

Sicilië is een regio in Italië en een eiland in de Middellandse Zee, gescheiden van het vasteland door de smalle Straat van Messina.

De lange geschiedenis van buitenlandse overheersing van de Grieken tot de Romeinen, Arabieren, Noormannen en Aragonezen resulteert in een gevarieerde cultuur met enorm veel te zien, proeven en horen.

Daarnaast maken ook de schitterende wateren en bergen een dramatische indruk.

Over Malta:

Malta is een dwergstaat gelegen ten zuiden van Sicilië in de Middellandse Zee.

Hoewel het een klein eiland is heeft Malta een rijke geschiedenis en een aantal van de oudste overeind staande gebouwen ter wereld. Vanwege de strategische ligging en havens in het midden van de Middellandse Zee zijn de eilanden bezit geweest van een reeks verschillende machten. Malta wordt wel eens beschreven als een enorm openluchtmuseum van 7000 jaar geschiedenis, niettemin is het mogelijk om er van het heden te genieten.