Eolische Eilanden

Hoe u overtochten vanuit Eolische Eilanden naar Sicilië kunt boeken

Er is geen tekort aan overtochten van Eolische Eilanden naar Sicilië. Er zijn 2 Veermaatschappijen met een gecombineerd aanbod van 21 Veerboot Routes die Vulcano naar Palermo, Lipari naar Palermo, Milazzo & Messina, Salina naar Palermo, Milazzo & Messina, Rinella naar Palermo, Milazzo & Messina, Filicudi naar Palermo & Milazzo, Alicudi naar Palermo & Milazzo, Stromboli naar Milazzo & Messina, Rinella naar Palermo, Milazzo & Messina, Vulcano naar Palermo, Milazzo & Messina, Lipari naar Palermo, Milazzo & Messina & Salina naar Palermo, Milazzo & Messina verbinden met andere havens.

De snelste route tussen Eolische Eilanden en Sicilië is Vulcano naar Milazzo, met een vaartijd van ongeveer 45 minuten. Met zo veel routes in de aanbieding maken we het eenvoudig om alle soortgelijke routes in een klik te vergelijken, zodat u zo eenvoudig mogelijk kunt vinden wat u zoekt.

Eolische Eilanden Sicilië Kaart

Klik voor Kaart

Veerboten van Eolische Eilanden naar Sicilië

Over Eolische Eilanden:

De Eolische eilanden of Isole Eolie zoals ze lokaal bekend, zijn een groep van eilanden en eilandjes aan de Tyrreense Zee ten noorden van Sicilië, voor de kust van Italië.

Vernoemd naar Aelous, de God van de wind door Griekse kolonisten, de Eolische eilanden bestaan uit Lipari, Vulcano, Salina, Stromboli, Panarea, Filicudi, Alicudi en Basiluzzo.

Het belangrijkste eiland - Lipari, ligt min of meer naar het midden van de groep en in aanvulling op met tal van hotels is een hub voor verbindingen met de andere eilanden.

Er zijn geen geregelde luchtvaartdiensten van de eilanden; dus de enige manier van reizen is per boot, met regelmatige veerdiensten tussen de eilanden en van/naar Sicilië en het vasteland van Italië verzorgd door een aantal van de meest populaire veerbootmaatschappijen van de regio.

Net als een groot deel van de Italiaanse eilanden, de Eolische groep worden steeds populairder bij toeristen en in het zomerseizoen, de bevolking groeit enorm.

Over Sicilië:

Sicilië is het grootste eiland in het hart van de Middellandse Zee, gelegen bij het zuidelijkste punt van Italië en is tevens een regio van Italië.

Gelegen op de plek waar Oost, West, Afrika en Europa bij elkaar komen. Sicilië is het kruispunt van Mediterraanse culturen. Het verleden onder buitenlands bewind heeft een fascinerende combinatie van Griekse tempels, Normandische kerken en Barok paleizen achtergelaten. Samen met de wonderlijke natuur en lange warme seizoenen maakt dit bijna het hele jaar door een zeer aantrekkelijke bestemming van Sicilië.