Vergelijk overtochten van Eolische Eilanden naar Sicilië
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour
Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 4412 routes vanuit 901 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Over Eolische Eilanden

De Eolische eilanden of Isole Eolie zoals ze lokaal bekend, zijn een groep van eilanden en eilandjes aan de Tyrreense Zee ten noorden van Sicilië, voor de kust van Italië.

Vernoemd naar Aelous, de God van de wind door Griekse kolonisten, de Eolische eilanden bestaan uit Lipari, Vulcano, Salina, Stromboli, Panarea, Filicudi, Alicudi en Basiluzzo.

Het belangrijkste eiland - Lipari, ligt min of meer naar het midden van de groep en in aanvulling op met tal van hotels is een hub voor verbindingen met de andere eilanden.

Er zijn geen geregelde luchtvaartdiensten van de eilanden; dus de enige manier van reizen is per boot, met regelmatige veerdiensten tussen de eilanden en van/naar Sicilië en het vasteland van Italië verzorgd door een aantal van de meest populaire veerbootmaatschappijen van de regio.

Net als een groot deel van de Italiaanse eilanden, de Eolische groep worden steeds populairder bij toeristen en in het zomerseizoen, de bevolking groeit enorm.

Over Sicilië

Sicilië is het grootste eiland in het hart van de Middellandse Zee, gelegen bij het zuidelijkste punt van Italië en is tevens een regio van Italië.

Gelegen op de plek waar Oost, West, Afrika en Europa bij elkaar komen. Sicilië is het kruispunt van Mediterraanse culturen. Het verleden onder buitenlands bewind heeft een fascinerende combinatie van Griekse tempels, Normandische kerken en Barok paleizen achtergelaten. Samen met de wonderlijke natuur en lange warme seizoenen maakt dit bijna het hele jaar door een zeer aantrekkelijke bestemming van Sicilië.

Veerboten van Eolische Eilanden naar Sicilië

Klantenservice

Bezoek onze klantenservice pagina voor nuttige informatie over reizen met de veerboot, onze FAQ's, en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp bij uw boeking.