COVID-19 Informatie Klik hier om onze speciale pagina te bezoeken voor meer informatie over de COVID-19-situatie, inclusief vouchers, annuleringen, restituties en wijzigingen van de overtochten.

Waarom boeken bij
Direct Ferries?

Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.

Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor

We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.

We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Veerboten naar Slovenië

Een van de kleinste landen land van Europa, Slovenië is een kust Alpine land in het zuiden van Centraal -Europa, grenzend aan Italië in het westen, de Adriatische Zee in het zuidwesten, Kroatië in het zuiden en het oosten, Hongarije in het noordoosten en Oostenrijk in het noorden.

In 1848 een sterk programma voor een verenigd Slovenië is naar voren gekomen als onderdeel van de "Lente van Naties" een massale politieke en populaire beweging binnen Oostenrijk. Met de ineenstorting van de Oostenrijks - Hongaarse monarchie in 1918, Slovenen vormde deel van de Staat van Slovenen, Kroaten en Serviërs , die later is toegetreden tot het Koninkrijk van Serviërs, Kroaten en Slovenen, en later (1929) het Koninkrijk van Joegoslavië vernoemd.

Na het herstel van Joegoslavië aan het eind van de Tweede Wereldoorlog, Slovenië werd een deel van de Socialistische Federatieve Republiek Joegoslavië, officieel verklaard op 29 november 1945. Huidige Slovenië werd opgericht op 25 juni 1991 na zijn onafhankelijkheid van Joegoslavië. Slovenië is lid geworden van de NAVO op 29 maart 2004 en de Europese Unie op 1 mei 2004.

Populaire veerbootmaatschappijen

Aan boord van de schepen

Neem voor vertrek al een kijkje aan boord van de veerboten.

Informatie, video's en beoordelingen

Routes en Havens in Slovenië