Rosslare naar Pembroke Veerboot

De Rosslare Pembroke veerdienst verbindt Ierland met Wales. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Irish Ferries. De veerdienst gaat maximaal 14 keer per week met een vaartijd van ongeveer 4 uur 1 minuut.

Rosslare Pembroke vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Rosslare naar Pembroke Alternatieven

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Ierland naar Wales pagina.

Rosslare - Pembroke Veerbootmaatschappij

  • Irish Ferries
    • 14 Afvaarten / Week 4 uur 1 minuut
    • Prijsaanvraag

Gemiddelde Rosslare Pembroke tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Rosslare Pembroke boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Rosslare Gids

Het Ierse dorpje Rosslare of Rosslare Strand, is een badplaats en haven in County Wexford, Ierland. De haven van Wexford wordt van de Noordzee gescheiden door een lange sandspit die ten noorden van Rosslare uitstrekt, en die tot de jaren 1920 voor veel meer mijl ten noorden strekte. Op een gegeven moment bereikte het spit bijna de Raven Point en heeft Wexford Harbour en zeer smalle mond gegeven. Echter, een storm geschonden het spit in de winter van 1924-1925 en werd daarna geleidelijk weggespoeld. Gelegen aan het einde van het spit was Rosslare Fort die nu verlaten is. Het enige dat overblijft is een klein eiland zichtbaar bij laag tij.

Het dorp wordt verondersteld de zonnigste dorp van Ierland en is een populaire toeristische trekpleister voor ten minste de laatste 100 jaar. De strand is bekroond met een Blauwe Vlag en trekt daarom vele zwemmers en families.

De moderne haven heeft goede voorzieningen voor passagiers en biedt veerdiensten naar Pembroke (vaartijd: ongeveer 4 uur), Fishguard (vaartijd: ongeveer 3 uur 30 minuten), en Cherbourg en Roscoff in Frankrijk. Faciliteiten in de haven zijn onder andere een restaurant, bar, speelplaats voor de kinderen en een wachtruimte.

Pembroke Gids

De Welshe stadje Pembroke ligt in Pembrokeshire, in het westen van het land. De stad ligt aan de Zuid-Pembrokeshire schiereiland, aan de monding van de rivier de Cleddau. De stad, ongeveer 13 km ten zuiden van de stad Haverfordwest en 120 km van Cardiff, is gelegen op de bodem van een vallei aan alle kanten omringd door bos en landbouwgrond. Een van de belangrijkste attracties in de stad is Pembroke Castle, die de geboorteplaats van koning Hendrik VII van Engeland, en later de thuisbasis van de Ridders van Sint Jan in het Verenigd Koninkrijk was.

Pembrokeshire grenst Carmarthenshire in het oosten en Ceredigion naar het noordoosten. De provincie is de thuisbasis van Pembrokeshire Coast National Park, de enige kust nationale park van zijn soort in het Verenigd Koninkrijk en een van de drie nationale parken in Wales, de andere zijn Snowdonia en Brecon Beacons nationale parken. In de loop der jaren stranden Pembrokeshire's zijn bekroond met vele Internationale Blauwe Vlag Awards, Green Coast Awards en Seaside Awards. In 2011, 39 stranden werden aanbevolen door de Marine Conservation Society.

Vanuit de haven vertrekken veerboten naar Rosslare in Ierland, met een reistijd van ongeveer 3 uur en 45 minuten.