Rosslare naar Cherbourg Veerboot

De Rosslare Cherbourg veerdienst verbindt Ierland met Frankrijk en wordt momenteel aangeboden door 2 veermaatschappijen. De Irish Ferries veerdienst gaat tot 2 keer per week met een vaartijd van ongeveer 18 uur 30 minuten Terwijl de Stena Line veerdienst loopt tot 3 keer per week met een duur van 17 uur.

Dus dat is een totaal van 5 overtochten per week op de Rosslare Cherbourg route tussen Ierland en Frankrijk. Vergelijk nu en ontvang de beste tarieven voor het moment dat u wilt reizen.

Rosslare naar Cherbourg Alternatieven

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Ierland naar Frankrijk pagina.

Rosslare - Cherbourg Veerbootmaatschappij

  • Irish Ferries
    • 2 Afvaarten / Week 18 uur 30 min
    • Prijsaanvraag
  • Stena Line
    • 3 Afvaarten / Week 17 uur
    • Prijsaanvraag

Gemiddelde Rosslare Cherbourg tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Rosslare Cherbourg boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Rosslare Gids

Het Ierse dorpje Rosslare of Rosslare Strand, is een badplaats en haven in County Wexford, Ierland. De haven van Wexford wordt van de Noordzee gescheiden door een lange sandspit die ten noorden van Rosslare uitstrekt, en die tot de jaren 1920 voor veel meer mijl ten noorden strekte. Op een gegeven moment bereikte het spit bijna de Raven Point en heeft Wexford Harbour en zeer smalle mond gegeven. Echter, een storm geschonden het spit in de winter van 1924-1925 en werd daarna geleidelijk weggespoeld. Gelegen aan het einde van het spit was Rosslare Fort die nu verlaten is. Het enige dat overblijft is een klein eiland zichtbaar bij laag tij.

Het dorp wordt verondersteld de zonnigste dorp van Ierland en is een populaire toeristische trekpleister voor ten minste de laatste 100 jaar. De strand is bekroond met een Blauwe Vlag en trekt daarom vele zwemmers en families.

De moderne haven heeft goede voorzieningen voor passagiers en biedt veerdiensten naar Pembroke (vaartijd: ongeveer 4 uur), Fishguard (vaartijd: ongeveer 3 uur 30 minuten), en Cherbourg en Roscoff in Frankrijk. Faciliteiten in de haven zijn onder andere een restaurant, bar, speelplaats voor de kinderen en een wachtruimte.

Cherbourg Gids

Cherbourg, gelegen op het noordelijke puntje van het schiereiland Cotentin in het departement Manche in Normandië in Frankrijk, is vooral bekend als een havenstad en aankomstpunt voor cross channel veerboten van het Verenigd Koninkrijk. Een bezoek aan Cherbourg moet beginnen met een van de meest prestigieuze culturele instellingen in de stad, het Museum T. Henry (1776-1836). Het museum werd in 1831 opgericht door een donatie van meer dan 160 schilderijen van Henry, commissaris van de Koninklijke Musea, en vandaag de dag heeft een collectie van 300 schilderijen van de Franse, Italiaanse en Nederlandse kunstenaars van de middeleeuwen tot heden. Onder deze kunstwerken in het museum zijn "The Ascent naar Golgotha" door Murillo (1618-1682); de controversiële "Christus stierf" momenteel toegeschreven aan Filippino Lippi (1457-1504); de "Conversie van St. Augustinus," door Beato Angelico (1395 ca.-1455) en vervolgens een zeer indrukwekkende collectie werken van JF Millet (1814-1875). Een andere attractie een bezoek waard is de Abdij du Voeu, die was gewijd aan de Maagd en opgericht in 1145 door Matilda (1080-1118), de vrouw van Hendrik I (1068 ca-1135). De kerk werd ingewijd in 1181, tijdens het bewind van Henry II (1133-1189) en Eleonora van Aquitanië (1122-1204), die aanwezig was bij de ceremonie waren. Helaas, door de eeuwen heen het is zwaar beschadigd.

Veerdiensten naar Poole, Portsmouth en Rosslare kunnen worden genomen vanuit de haven.