COVID-19 Informatie Klik hier om onze speciale pagina te bezoeken voor meer informatie over de COVID-19-situatie, inclusief vouchers, annuleringen, restituties en wijzigingen van de overtochten.

Rosslare - Cherbourg is een van onze drukste routes - afvaarten worden in de drukke periodes regelmatig uitverkocht
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Waarom boeken bij
Direct Ferries?

Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.

Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor

We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.

We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Rosslare naar Cherbourg Alternatieven

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Ierland naar Frankrijk pagina.

Aan boord van de schepen

Rosslare - Cherbourg Veerbootmaatschappij

  • 3 Sailings Weekly 18 hr
  • Get price
  • 1 Sailing Weekly 18 hr
  • Get price

Rosslare Cherbourg Veerboot klantenrecensies

 • "Ierland"

  Alles was perfect, hebben genoten van de overtocht.

  'Stena Horizon' travelled on Stena Horizon

  Lees meer Lees minder
 • "Prima overtocht!"

  Een prima overtocht gehad met de Celtic Horizon, aardig personeel, vriendelijke en behulpzame mensen, lekkere bedden. Ook zat het weer mee (weinig wind) en natuurlijk de prijs. Toch zo'n 25-30 euro goedkoper dan Irish Ferries. Ja, het beviel ons prima!

  'Stena Horizon' travelled on Stena Horizon

  Lees meer Lees minder

Rosslare naar Cherbourg Veerboot

De Rosslare Cherbourg veerdienst verbindt Ierland met Frankrijk en wordt momenteel aangeboden door 2 veermaatschappijen. De Stena Line veerdienst gaat tot 3 keer per week met een vaartijd van ongeveer 18 uur Terwijl de veerdienst van Brittany Ferries vertrekt tot 1 keer per week en duurt 18 uur.

Dus dat is een totaal van 4 overtochten per week op de Rosslare Cherbourg route tussen Ierland en Frankrijk. Vergelijk nu en ontvang de beste tarieven voor het moment dat u wilt reizen.

Rosslare Gids

De Ierse badplaats Rosslare ligt in het graafschap County Wexford. Tussen de haven van Wexford en de Noordzee ligt een zandbank. Deze strekte zich tot de jaren twintig van de vorige eeuw uit naar het noorden, bijna tot aan Raven Point. In de winter van 1924-1925 werd de zandbank getroffen door een storm. Aan het einde van de zandbank lag Rosslare Fort dat nu compleet verlaten is. Wat er na de storm overbleef, is een klein eilandje dat alleen zichtbaar is bij laagtij.

Rosslare is het zonnigste dorp van Ierland. Het is al ruim 100 jaar lang een populaire toeristische bestemming. Het strand van Rosslare heeft een blauwe vlag en is geschikt voor het hele gezin.

De moderne haven van Rosslare beschikt over uitstekende voorzieningen zoals een restaurant, bar, speelruimte voor kinderen en wachtruimte. Vanuit Rosslare vertrekken veerboten naar
Pembroke (vaartijd: ongeveer 4 uur), Fishguard (vaartijd: 3 uur en 30 minuten) en Cherbourg en Roscoff in Frankrijk.


Cherbourg Gids

De havenstad Cherbourg ligt op het schiereiland Cotentin in het noordwesten van Frankrijk. Waarschijnlijk is de haven van Cherbourg het meest bekend vanwege de veerdiensten tussen het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. In Cherbourg bevindt zich het Musee Thomas Henry. Dit museum herbergt een collectie van maar liefst 300 schilderijen van Franse, Nederlandse en Italiaanse schilders, van de Middeleeuwen tot het heden. Hoogtepunten uit de collectie zijn onder andere werken van Bartolomé Esteban Murillo, Filippino Lippi en Beato Angelico.

Zeer populair onder toeristen is de twaalfde-eeuwse Abbaye Notre-Dame du Voeu. Deze kerk werd in 1181 ingewijd in aanwezigheid van de Engelse koning Hendrik de Tweede en zijn vrouw Eleanor van Aquitanië.

Vanuit de haven van Cherbourg vertrekken veerboten naar Poole en Portsmouth in Engeland en Rosslare in Ierland.