Rodos naar Marmaris Veerboot

De Rodos Marmaris veerdienst verbindt Dodekanesos met Turkije. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Sea Dreams. De veerdienst gaat maximaal 7 keer per week met een vaartijd van ongeveer 1 uur.

Rodos Marmaris vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Rodos - Marmaris Veerbootmaatschappij

Gemiddelde Rodos Marmaris tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald voor een enkele reis op deze route. De getoonde prijzen zijn per persoon.

Rodos Gids

Het Griekse eiland Rhodos is het grootste eiland van de Dodekanesos eilanden en ligt aan de oostelijke Egeïsche Zee, in het noordoosten van het eiland Kreta en ten zuidoosten van Athene. Het eiland ligt ook op korte afstand van de kust van Turkije. Rhodos-stad is de hoofdstad van het eiland en de belangrijkste stad, en haar oude binnenstad is een rijke schakering samengesteld uit verschillende beschavingen en culturen. De middeleeuwse muren, gebouwen, de poorten, bastions, smalle steegjes, oude huizen, fonteinen en drukke pleinen maken de stad zeer populaire bij bezoekers. De buitenkant van de stad Rhodos het eiland heeft een aantal kleine dorpen en badplaatsen die populair zijn bij toeristen. De belangrijkste zijn Faliraki, Lindos, Kremasti, Pefkos, Archangelos, Haraki, Koskinou, Afantou, Paradisi, Trianta en Embona.

Vanuit de haven vertrekken veerboten naar Piraeus, verzorgd met zowel conventionele als high speed ferry’s. Het eiland is ook verbonden met de rest van de Dodekanesos, de Cycladen en Kreta tijdens de zomermaanden.

Marmaris Gids

Marmaris, gelegen aan de Middellandse Zee kust in het westen van Turkije, is een levendige badplaats en staat vooral bekend al seen populaire bestemming voor vele Britten. Deze middelgrote havenstad ligt direct aan de kust en beschikt over de grootste en meest moderne jachthaven van Turkije, een drukke haven omzoomd door een promenade, en een aangename waterkant, samen met een aantrekkelijke oude binnenstad en een prachtige kustlijn. Er zijn een aantal interessante monumenten verspreid over de stad, met de 16e-eeuwse kasteel van Marmaris (Marmaris Kalesi) zijn een van de meest in het oog springende en beroemd. De oude stad is de thuisbasis van veel van de meest historische bezienswaardigheden van de stad en het zit vol met karakter, met veel van deze gebouwen hebben omgebouwd tot winkels en eetgelegenheden. Voor bezoekers die geïnteresseerd zijn in het verre verleden van Mugla Provincie een bezoek brengen aan de Iyilik Kayaliklari Archeologisch Park (Rotsen van Goedheid), waar opgegraven resten dateren uit de 4e eeuw voor Christus zijn opgegraven. Voor recreatieve activiteiten het hoofd naar het Marmaris Nationaal Park waar bezoekers wandelpaden en mountainbikeroutes en tal van rotsklimmen kansen zullen vinden.

Vanuit de haven, veerboten en snelle draagvleugelboten vertrekken meerdere malen per dag naar het Griekse eiland Rhodos.