Athene (Piraeus)
Mesta
Veerboten naar Egeïsche eilanden
Open Ticket??

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Open Ticket?

Open tickets zijn 12 maanden geldig, gerekend vanaf de boekingsdatum (zie voorwaarden).

Gegevens van de overtocht
Vertrek
Retour

Athene (Piraeus) naar Mesta Veerboot

De Athene (Piraeus) Mesta veerdienst verbindt Athene met Egeïsche eilanden. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Hellenic Seaways. De veerdienst gaat maximaal 1 keer per week met een vaartijd van ongeveer 7 uur 40 minuten.

Athene (Piraeus) Mesta vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Kijk voor meer informatie op de pagina Veerboten van Athene naar Egeïsche eilanden.
Waarom boeken bij Direct Ferries?
category
Wereldwijd maar liefst 4412 routes vanuit 901 havens.
category
Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor
category
We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.
category
We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt de overtocht van Piraeus naar Mesta?

De reistijd per veerboot van Piraeus naar Mesta is ongeveer 7h 40m. De vaarduur kan van seizoen tot seizoen verschillen, dus we raden aan om een live check uit te voeren.

Hoeveel kost de overtocht van Piraeus naar Mesta?

De prijs van de ferry overtocht van Piraeus naar Mesta kan per seizoen verschillen. De gemiddelde prijs van een overtocht van Piraeus naar Mesta is 302 €. Prijs exclusief boekingskosten.

Welke ferry maatschappijen varen van Piraeus naar Mesta?

Er is 1 ferrymaatschappij voor Piraeus naar Mesta en dat is
  • Hellenic Seaways

Hoe kan ik ferry tickets boeken voor een overtocht van Piraeus naar Mesta?

Boek overtochten van Piraeus naar Mesta via onze boekingstool op onze site en bekijk onze aanbiedingenpagina om de nieuwste ferryaanbiedingen te bekijken.

Kan ik als passagier te voet aan boord van de ferry van Piraeus naar Mesta?

Ja, je kunt als voetpassagier van Piraeus naar Mesta reizen met
  • Hellenic Seaways

Is het mogelijk om je auto mee aan boord te nemen op ferries van Piraeus naar Mesta?

Ja, je kunt met een voertuig van Piraeus naar Mesta reizen met
  • Hellenic Seaways

Mogen huisdieren mee op de veerboot van Piraeus naar Mesta?

Nee, huisdieren zijn niet toegestaan aan boord van de veerboten.

Wat is de afstand tussen Piraeus en Mesta?

De afstand van Piraeus naar Mesta is ongeveer 138 zeemijlen.

Athene (Piraeus) Gids

Piraeus is een havenstad in Griekenland. De stad ligt aan de Golf van Egina in de regio Attica en maakt deel uit van het stedelijke gebied rondom Athene. Het centrum van Athene ligt op ongeveer 12 km van Piraeus. Het centrum van Piraeus is druk met verkeer en niet erg toeristisch. De stad beschikt over bankkantoren, openbare gebouwen, voetgangersgebieden en winkelstraten. De wijken rondom de jachthaven van Zea en de haven van Mikrolimano zijn aantrekkelijker en bieden een ruime keuze aan restaurants, cafés en bars.

Piraeus is de belangrijkste haven van Griekenland en de derde grootste haven ter wereld. De haven speelt een belangrijke rol binnen de maritieme industrie en vormt de thuisbasis voor de Griekse koopvaardij. Na een recente renovatie is de kwaliteit van de voorzieningen in de haven aanzienlijk verbeterd. In de haven bevinden zich geldautomaten, wisselkantoren, restaurants, cafés, bars een aantal reisbureaus die veerboottickets verkopen. Vanuit Piraeus vertrekken veerboten naar Kreta, de Cycladen, de Dodekanesos, het oostelijke deel van Griekenland en verschillende bestemmingen aan de noordelijke en oostelijke Egeïsche Zee.


Mesta Gids

Mesta is gelegen op het Griekse eiland Chios, in het Noord-Oosten van de Egeïsche Zee. De stad staat bekend als een van de meest waarschijnlijke geboorteplaatsen van Homerus, en ook van de oude wiskundigen Hippocrates en Enopides. Het eiland is zeer dicht bij de Turkse kust, slechts 3,5 mijl van Kaap Pounta te Erythrea Inland in Cesme. Chios is het op vier na grootste Griekse eiland met een kustlijn van ongeveer 210 km en een bevolking van ongeveer 54.000.

Het middeleeuwse dorpje Mesta is een van de mooiste op het eiland, die bewaard is gebleven als monument. Zijn uitgebreide architectuur, met het dorp wordt gebouwd als een kasteel, dateert uit de Byzantijnse periode. Het dorp huizen werden gebouwd dicht bij elkaar om een beschermende muur rond het dorp te maken. De huidige bewoners van Mesta hebben de tradities van de 14e eeuw behouden. De belangrijkste attractie is de carnaval festiviteit waar bezoekers "Agas" kunnen proeven, een satirische replica van de activiteit die vroeger plaats heeft gevonden onder de Turkse bezetting.


De snelste manier om uw boeking te plaatsen en te beheren

Download de Direct Ferries-app of beheer uw boeking online via Mijn Account

App

Klantenservice

Bezoek onze klantenservice pagina voor nuttige informatie over reizen met de veerboot, onze FAQ's, en hoe u contact met ons kunt opnemen voor hulp bij uw boeking.