COVID-19 Informatie Klik hier om onze speciale pagina te bezoeken voor meer informatie over de COVID-19-situatie, inclusief vouchers, annuleringen, restituties en wijzigingen van de overtochten.

Jersey - Granville is een van onze drukste routes - afvaarten worden in de drukke periodes regelmatig uitverkocht
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Waarom boeken bij
Direct Ferries?

Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.

Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor

We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.

We vergelijken meer dan 1 miljoenen prijzen per dag voor onze klanten.

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Jersey naar Frankrijk pagina.

Jersey - Granville Veerbootmaatschappij

    • 8 Afvaarten / Week 1 uur 25 min
    • Prijsaanvraag

Jersey naar Granville Veerboot

De Jersey Granville veerdienst verbindt Jersey met Frankrijk. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Manche Iles Express. De veerdienst gaat maximaal 8 keer per week met een vaartijd van ongeveer 1 uur 25 minuten.

Jersey Granville vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Jersey Gids

Jersey is een Britse kroon afhankelijkheid in het Engels Kanaal, voor de kust van Normandië. Samen met de Guernsey vormt Jersey de groepering die bekend staat als de Kanaaleilanden. De verdediging van al deze eilanden is de verantwoordelijkheid van het Verenigd Koninkrijk. Echter Jersey maakt geen deel uit van het Verenigd Koninkrijk, noch de Europese Unie, maar is eerder een aparte bezit van de Kroon. Prehistorische periode van Jersey heeft een rijke erfenis van artefacten opgeleverd. Resten van een grote Franse bos dat al meer dan 10.000 jaar geleden bestaat, toen het eiland deel uit het continent maakte is vandaag nog steeds te zien op St Ouen wanneer er een laagwater is. Vuursteentjes en ruwe stenen werktuigen werden achtergelaten door de jagers in La Cotte een la Chevre (geiten grot) nu 60 voet hoog (18 m) boven de zeespiegel aan de noordkust van St Ouen en La Cotte , St Brelade is een van de belangrijkste paleolithische sites in Europa.


Granville Gids

De badplaats Granville is gebouwd op een rotsachtige landtong aan de uiterste oostelijke punt van de Mont-Saint-Michel Bay in het noordwesten van Frankrijk. Langs de kust in het centrum van de stad bezoekers zal een mooie lange strand te vinden, de Plage du Plat Gousset, een jachthaven en de haven omzoomd door 19e eeuwse huizen, en een ongewone art-deco casino stijl gebouwd in de vroege 20e eeuw. Aan het eind van het strand is er trap naar de tuinen en 19e eeuw 'Villa les Rhumbs' waar Christian Dior en familie doorgebracht elke zomer. Christian Dior werd geboren in Granville in 1905 en werd gedoopt in de kerk van de stad. Het huis is nu een museum gewijd aan zijn mode-creaties. Achter de zee bezoekers voorzijde kunt verkennen van de smalle straatjes van het historische centrum, en de wallen die de stad, inclusief de gateway en ophaalbrug die in het verleden de toegang tot het centrum verleend omgeven. De belangrijkste religieuze monument in Granville is de 17e eeuwse kerk van Notre-Dame, in het historische centrum en met uitzicht op de zee, met de kerktoren die als een baken voor aankomende boten. De kerk is vooral bekend om zijn eigentijdse glas in lood ramen. U kunt ook de kerk van Saint-Paul en een kleine en ongewone protestantse tempel in de stad.

Een veerboot kan worden genomen vanuit Granville naar Jersey in de Kanaaleilanden met een reistijd van ongeveer 1 uur en 20 minuten.