COVID-19 Informatie Klik hier om onze speciale pagina te bezoeken voor meer informatie over de COVID-19-situatie, inclusief vouchers, annuleringen, restituties en wijzigingen van de overtochten.

Jersey - Carteret is een van onze drukste routes - afvaarten worden in de drukke periodes regelmatig uitverkocht
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Waarom boeken bij
Direct Ferries?

Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.

Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor

We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.

We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Jersey naar Frankrijk pagina.

Jersey - Carteret Veerbootmaatschappij

    • 4 Sailings Weekly 1 hour 5 min
    • Get price

Jersey naar Carteret Veerboot

De Jersey Carteret veerdienst verbindt Jersey met Frankrijk. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Manche Iles Express. De veerdienst gaat maximaal 4 keer per week met een vaartijd van ongeveer 1 uur 5 minuten.

Jersey Carteret vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Jersey Gids

Jersey is een Britse kroon afhankelijkheid in het Engels Kanaal, voor de kust van Normandië. Samen met de Guernsey vormt Jersey de groepering die bekend staat als de Kanaaleilanden. De verdediging van al deze eilanden is de verantwoordelijkheid van het Verenigd Koninkrijk. Echter Jersey maakt geen deel uit van het Verenigd Koninkrijk, noch de Europese Unie, maar is eerder een aparte bezit van de Kroon. Prehistorische periode van Jersey heeft een rijke erfenis van artefacten opgeleverd. Resten van een grote Franse bos dat al meer dan 10.000 jaar geleden bestaat, toen het eiland deel uit het continent maakte is vandaag nog steeds te zien op St Ouen wanneer er een laagwater is. Vuursteentjes en ruwe stenen werktuigen werden achtergelaten door de jagers in La Cotte een la Chevre (geiten grot) nu 60 voet hoog (18 m) boven de zeespiegel aan de noordkust van St Ouen en La Cotte , St Brelade is een van de belangrijkste paleolithische sites in Europa.


Carteret Gids

De havenstad en badplaats Carteret ligt in het noordwesten van Frankrijk. De oudste delen van Barneville-Carteret dateren uit de Romeinse tijd. In het dorp van Barneville, achter de kerk, een Mottekasteel werd het "heuveltje van Mallet" na de achternaam van de Mallet de Carteret en Barneville genoemd. De vierkante klokkentoren van de kerk heeft een borstwering op blinde bogen, en werd belegerd door het Engels in september 1499. De moderne stad werd een populaire toeristische resort in de late 19e en vroege 20e eeuw in die tijd een toeristische stad was ingedeeld.

De haven van Carteret is de huidige haven van Barneville-Carteret. Soms ook de "haven van eilanden" genoemd, Carteret is gelegen op de rechteroever van de monding van de rivier de Gerfleur, aan het einde van Cape Carteret. De grote pier en het zuiden dijk werden in 1880 afgerond; het volgende jaar, een veerboot begon met de dienst naar Jersey. In 1945 werd de kleine haven, gebruikt als schuilplaats voor vissers tijdens springvloed, werd uitgebreid met de hulp van combat ingenieurs van de Amerikaanse 280e bataljon gestationeerd in Carteret.