COVID-19 Informatie Klik hier om onze speciale pagina te bezoeken voor meer informatie over de COVID-19-situatie, inclusief vouchers, annuleringen, restituties en wijzigingen van de overtochten.

Formentera - Ibiza is een van onze drukste routes - afvaarten worden in de drukke periodes regelmatig uitverkocht
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Waarom boeken bij
Direct Ferries?

Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.

Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor

We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.

We vergelijken meer dan 1 miljoenen prijzen per dag voor onze klanten.

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Formentera naar Ibiza pagina.

Formentera - Ibiza Veerbootmaatschappij

  • 22 Afvaarten / Dag 28 min
  • Prijsaanvraag
  • 12 Afvaarten / Dag 30 min
  • Prijsaanvraag
  • 3 Afvaarten / Dag 1 uur
  • Prijsaanvraag
  • 13 Afvaarten / Dag 30 min
  • Prijsaanvraag
  • 5 Afvaarten / Dag 45 min
  • Prijsaanvraag

Formentera naar Ibiza Veerboot

De Formentera Ibiza veerdienst verbindt Formentera met Ibiza en wordt momenteel aangeboden door 5 veermaatschappijen. Balearia varen tot maximaal 22 keer per dag, Trasmapi 12 keer per dag, Aquabus 3 keer per dag, Mediterranea Pitiusa 13 keer per dag & de veerdienst van Trasmapi Car vaart tot maximaal 5 keer per dag.

Er is een totaal van 55 overtochten per dag op de Formentera Ibiza route tussen Formentera en Ibiza en met 5 veermaatschappijen is het raadzaam om allen te vergelijken en ervoor te zorgen dat u het beste tarief krijgt voor het moment dat u wilt reizen.

Formentera Gids

Formentera is een relatief klein Spaans eiland dat deel uitmaakt van de Balearen. Het eiland ligt in de Middellandse Zee, ongeveer 6 kilometer ten zuiden van Ibiza. Formentera is ongeveer 20 kilometer lang. Het eiland is zeer populair onder toeristen vanwege zijn dromerige stranden en bijna hippieachtige sfeer.

De karakteristieke omlijning van Formentera wordt gekenmerkt door Cap de Barbaria in het zuidwesten, het plateau van La Mola in het oosten, de 'Ponent' kust met de prachtige baai van Cala Saona in het westen en het schiereiland Es Trocadores dat zich richting het noorden uitstrekt naar S'Espalmador en Ibiza.

Het eiland was aanvankelijk alleen te bereiken per veerboot vanuit Ibiza. Als gevolg van het toegenomen toerisme zijn hier ook veerdiensten bijgekomen naar het Spaanse vasteland. De vaartijd vanuit Ibiza naar Formentera bedraagt ongeveer 30 minuten.


Ibiza Gids

Het Spaanse eiland Ibiza is onderdeel van de Balearen en ligt ten oosten van het Iberische schiereiland. Het eiland beslaat iets meer dan 570 vierkante kilometer. De grootste stad op het eiland is Ibiza-stad. Deze stad werd gesticht door de Carthagers en is rijk aan historie. Zo is de zestiende-eeuwse stadsmuur nog steeds te bezichtigen.

Het oude centrum van Ibiza-stad wordt gekenmerkt door smalle geplaveide straatjes die worden geflankeerd door Middeleeuwse huizen. Op het hoogste punt van de stad bevindt zich een prachtige dertiende-eeuwse kathedraal.

Vanaf de kust van Ibiza is het voor zowel beginners als gevorderden prima scubaduiken in de prachtige Middellandse Zee. De zeebedding in het Nationale Park Las Salinas is door UNESCO opgenomen op de Werelderfgoedlijst vanwege het ecologisch belang van het zeegras dat hier groeit.

Ibiza kent een zeer bruisend nachtleven. Veel toeristen komen af op de talloze restaurants, bars en nachtclubs. In de zomermaanden vliegen wereldberoemde DJ's en artiesten naar Ibiza om geweldige optredens te geven.

Vanuit de haven van Ibiza-stad vertrekken veerdiensten naar Mallorca, Barcelona, Denia en Valencia.