Carteret naar Jersey Veerboot

De Carteret Jersey veerdienst verbindt Frankrijk met Jersey. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Manche Iles Express. De veerdienst gaat maximaal 2 keer per week met een vaartijd van ongeveer 1 uur 5 minuten.

Carteret Jersey vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Carteret - Jersey Veerbootmaatschappij

Gemiddelde Carteret Jersey tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald voor een enkele reis op deze route. De getoonde prijzen zijn per persoon.

Carteret Gids

Carteret is een havenstad en populaire badplaats gelegen in het noordwesten van Frankrijk. De geschiedenis van de stad gaat terug tot de Romeinse tijd. Carteret is tijdens de Belle Epoque uitgegroeid tot resorts, in de tijd toen zeevakanties populaire werden. In 1921 werd het gebied aangemerkt als een "toeristische stad" en is sinds 1995 erkend als een blauwe vlag strand, een aanduiding toegekend aan de kust gebieden die bepaalde milieunormen hebben. De steden van Barneville-sur-mer en Carteret werden in 1965 samengevoegd tot één gemeente.
De haven in Carteret is de huidige haven van Barneville-Carteret. De haven is gelegen op de rechteroever van de monding van de rivier de Gerfleur, aan het eind van Cape Carteret. De grote pier en het zuiden dijk werden in 1880 afgerond, en een veerbootdienst naar Jersey is een paar maanden later begonnen. In 1945 werd de kleine haven, gebruikt als onderkomen voor de vissers tijdens springtij, werd uitgebreid met de hulp van combat ingenieurs van de Amerikaanse 280e bataljon gestationeerd in Carteret.