COVID-19 Informatie Klik hier om onze speciale pagina te bezoeken voor meer informatie over de COVID-19-situatie, inclusief vouchers, annuleringen, restituties en wijzigingen van de overtochten.

Alderney - Dielette is een van onze drukste routes - afvaarten worden in de drukke periodes regelmatig uitverkocht
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Waarom boeken bij
Direct Ferries?

Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.

Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor

We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.

We vergelijken meer dan 1 miljoenen prijzen per dag voor onze klanten.

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Alderney naar Frankrijk pagina.

Alderney - Dielette Veerbootmaatschappij

    • 2 Afvaarten / Week 55 min
    • Prijsaanvraag

Alderney naar Dielette Veerboot

De Alderney Dielette veerdienst verbindt Alderney met Frankrijk. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Manche Iles Express. De veerdienst gaat maximaal 2 keer per week met een vaartijd van ongeveer 55 minuten.

Alderney Dielette vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Alderney Gids

Alderney is de meest noordelijke gelegen van de Kanaaleilanden en maakt deel uit van de Bailwick van Guernsey die een Britse Kroon is. Het eiland is ongeveer 3 mijl lang en 1,5 mijl breed en ligt op ongeveer 10 mijl afstand ten westen van La Hague op het schiereiland Cotentin in Normandië, Frankrijk, en 20 mijl ten noordoosten van Guernsey en 60 mijl van de kust van het Verenigde Koninkrijk.
De belangrijkste stad wordt aangeduid als 'St Anne's' en beschikt over een imposante kerk en een ongelijk geplaveide hoofdstraat. De stad heeft een basisschool, middelbare school, postkantoor, en hotels, restaurants, banken en winkels. Andere nederzettingen omvatten Braye, slechtgehumeurd, Longis, Mannez en Newtown.
Veerboten varen regelmatig tussen het eiland en Frankrijk, en naar de andere Kanaaleilanden. Een high-speed passagiersschip wordt gebruikt in de zomer door het Franse veerbootmaatschappij Manche Iles Express met veerdiensten naar Dielette in de gemeente van Flamanville, Manche in Frankrijk, en naar St Peter Port, Guernsey. Wekelijkse veerdiensten met vrachtschepen, die ook passagiers vervoeren, worden verzorgd door Alderney Shipping, met overtochten naar Poole en St Peter haven. Een 12-passagiersboot, de Lady Maris II, verzorgd diensten naar Cherbourg, Sark en St Peter Port.


Dielette Gids

De Normandische haven Dielette is gelegen in het noordwesten van Frankrijk, en op het Engels Kanaal kust. De stad is een aantal 315 km van Parijs en 75 km van Saint-Lo, en is de toegangspoort voor de veerdiensten naar Guernsey en Alderney, twee eilanden die deel uitmaken van de Kanaaleilanden. De stad ligt in het slaperige Norman agrarisch land - het land van cider, calvados en Camembert - en heeft een kleine haven, die is ontwikkeld in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een bruisende jachthaven.

Haute-Normandie (Haute-Normandie) bestaat uit de Franse departementen Seine-Maritime en Eure, en Laag-Normandie (Basse-Normandie) van de departementen Orne, Calvados en Manche. De vroegere provincie Normandië bestaat hedendaagse Boven- en Beneden-Normandië, evenals kleine gebieden nu een deel van de departementen Eure-et-Loir, Mayenne en Sarthe. De naam is afgeleid van de afwikkeling van het grondgebied door Vikingen ("Noormannen") uit de 9e eeuw, en bevestigd door een verdrag in de 10e eeuw. Voor een anderhalve eeuw na de Normandische verovering van Engeland in 1066, Normandië en Engeland werden verbonden door Norman en Frankische heersers.

Tijdens de zomer, een high-speed passagier ferry verzorgt diensten vanuit Dialette naar Alderney en Guernsey, beheerd door Manche Iles Express.