COVID-19 Informatie Klik hier om onze speciale pagina te bezoeken voor meer informatie over de COVID-19-situatie, inclusief vouchers, annuleringen, restituties en wijzigingen van de overtochten.

Stavanger - Bergen is een van onze drukste routes - afvaarten worden in de drukke periodes regelmatig uitverkocht
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Waarom boeken bij
Direct Ferries?

Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.

Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor

We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.

We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Stavanger - Bergen Veerbootmaatschappij

  • 14 Sailings Weekly 5 hr 30 min
  • Get price

Stavanger Bergen Veerboot klantenrecensies

 • "Ideale manier om van Stavanger naar Bergen te reizen inclusief auto"

  Wat heerlijk om met deze luxe ferry de reis naar Bergen te kunnen maken en even niet te hoeven auto rijden. Het inchecken ging vlot. Was wel even onduidelijk waar we moesten zijn. Omdat we om 6:00 uiterlijk moesten inchecken, maar de poorten van de ferry nog dicht waren. Even gecheckt in het ferry gebouw. En ja hoor, we moesten toch voor de poort gaan staan. Die trouwens pas om 6:00 uur open ging. Daarna op het haven terrein opstellen. En wachten op de ferry. Wat een vrachtwagens kwamen daaraf. Er was erg veel ruimte om de auto's uit Bergen. Daarna naar boven, dek 7. Pas op, je mag tijdens de reis niet naar je auto terug. Na een ontdekkingsreis een plaatsje gevonden in de voorste lounge. Wat een uitzicht, schitterend. De ferry vaart tussen de eilanden door. Dus niet op volle zee wat Google suggeert. Een uitgebreid ontbijtbuffet is ook voorhanden, maar dat gebruik je aan de zijkant van de ferry. Wij hebben de 5,5 uur in de voorste lounge gezeten. Om 10:00 uur wordt het wat drukker omdat dan de hutten van de passagiers uur Denemarken verlaten moeten worden. 10 minuten voor tijd mag je naar je auto. Het ontschepen gaat erg snel.

  '' travelled on

  Lees meer Lees minder

Stavanger naar Bergen Veerboot

De Stavanger Bergen veerdienst verbindt Noorwegen met Noorwegen. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Fjord Line. De veerdienst gaat maximaal 14 keer per week met een vaartijd van ongeveer 5 uur 30 minuten.

Stavanger Bergen vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Stavanger Gids

De Noorse stad Stavanger is gelegen aan de Stavanger schiereiland, in het zuidwesten van het land. Daterend uit de 12e eeuw het centrum van de stad is grotendeels van 18e en 19e eeuwse constructie met houten huizen, die beschermd zijn als gevolg van hun historische betekenis. Kathedraal van de stad dateert ook uit de 12e eeuw en is een populaire toeristische attractie. De stad, die heel goed is geslaagd om zijn dorpse sfeer behouden heeft een aantal musea die items die zijn van zowel lokale en nationale belang bevat. Het Noorse Petroleum Museum in de stad werd geopend in 1998 en is de stad de meest bezochte museum en de enige aardolie museum in Europa. Opgericht in 1864 is de Missjonmuseet dat is de stad de oudste museum en is gelegen op de begane grond van het faculteitsgebouw bij MHS en bevat ongeveer 5.000 exposities. De stad is ook populair bij bezoekers die het gebruiken als uitvalsbasis om de Noorse fjorden te bezoeken. Als de poort naar de fjorden van de meest populaire attractie is Preekstoel die trekt elk jaar ongeveer 200.000.

Gelegen buiten Stavanger, de haven heeft diensten naar Hirtshals in Denemarken. Lokale verboten zijn ook beschikbaar met veerdiensten naar Tau en Kvitsøy, terwijl snelle passagiersboten verboten hebben naar vele dorpen en eilanden op de belangrijkste routes - naar Haugesund en Sauda.


Bergen Gids

Bergen is "De poort naar de fjorden van Noorwegen" en een gevestigde cruisehaven. De stad ligt aan de westkust van Noorwegen, op het schiereiland van Bergenhalvoyen, en wordt soms aangeduid als de stad van de zeven bergen. Bergen is een internationale stad vol historie en traditie, een grote stad met kleine stad charme en sfeer. De stad wordt omringd door een van de meest spectaculaire toeristische attracties in de wereld - De Noorse fjorden, die nu zijn uitgeroepen tot een UNESCO World Heritage Site.

Sommige van de culturele instellingen van de stad zijn onder andere theaters, zoals Den Nationale Scene, de concertzaal Grieg Hall, orkesten als het Bergen Philharmonic Orchestra, opgericht in 1765, ensembles waaronder de Bergen Woodwind Quintet en dansgezelschappen zoals Carte Blanche. Festivals gehouden in de stad zijn de Bergen International Festival en het Bergen International Film Festival.

De haven is de grootste zeehaven van Noorwegen met veerdiensten naar Hirtshals in Denemarken. Bergen is het zuidelijke eindpunt van de Hurtigruten, de Coastal Express, die dagelijks diensten verzorgt langs de kust naar Kirkenes. Passagier catamarans worden ook gebruikt voor diensten van Bergen naar Haugesund en Stavanger en het noorden aan Sognefjord en Nordfjord.