Boek uw overtocht naar Porec

De veerhaven van Porec in Kroatië verbindt u met Venetië in Italië met een keuze uit 2 ferry overtochten per week. De duur van de Porec naar Venetië overtocht uit 3 uur en het kruispunt wordt bediend door Kompas.

Porec Havenkaart

Klik voor Kaart

Porec Veerboot Alternatieven

Porec Veerdiensten

 • Kompas
  • 2 Afvaarten / Week 3 uur
  • Prijsaanvraag

Porec Gids

Porec is een stad en haven aan de westkust van het schiereiland Istrië, in Istrië, Kroatië.
Tijdens de 2de eeuw voor Christus, een Romeinse Castrum werd gebouwd op een klein schiereiland waar de stadskern vandaag ligt. Tijdens het bewind van keizer Octavianus in de 1e eeuw, het is een officieel stad geworden en maakte deel uit van de Romeinse kolonie Colonia Iulia Parentium. In de 3e eeuw, de plaats had al een georganiseerde christelijke gemeenschap met een vroeg -christelijke complex van sacrale gebouwen.
Een basiliek werd hier gebouwd in de 5e eeuw, waar de relieken van Porec bisschop en martelaar Sint Maurus, nu de patroonheilige van de stad, werden gehouden. De plattegrond toont nog steeds de oude Romeinse Castrum structuur. De belangrijkste straten zijn Decumanus en Cardo Maximus, nog steeds bewaard in hun oorspronkelijke oude vormen.
Porec is tegenwoordig de belangrijkste toeristische bestemming in de regio.

Hoe kom je in Porec Veerboot Haven

 • Porec Haven Adres

  Obala maršala Tita 17,52440,Poreč,Croatia Obala maršala Tita 16,52440,Poreč,Croatia

 • Porec Accommodatie

  Als u op zoek bent naar een overnachting in of in de buurt van Porec vóór of na uw reis of als u op zoek bent naar accommodatie voor uw gehele verblijf, bezoek onze Porec Accommodatie pagina voor de beste accommodatie prijzen en een van de grootste selectie is online beschikbaar!