Boek uw overtocht naar Piran

Vanuit de veerhaven van Piran in Slovenië vertrekken veerboten naar Venetië & Triëst. U kunt kiezen uit 3 afvaarten / week vanuit de haven van Piran in Slovenië naar Italië.

Vaartijden variëren van 40 minuten op de Triëst veerdienst tot 2 uur 45 minuten op de Venetië veerdienst.

Deze pagina toont een kort overzicht, maar sommige overtochten zijn seizoensgebonden. Wij raden u dan ook aan om de actuele vertrektijden en prijzen te raadplegen via onze Piran tariefzoeker.

Piran Havenkaart

Klik voor Kaart

Piran Veerdiensten

 • Venezia Lines
  • 1 Afvaart / Week 2 uur 45 min
  • Prijsaanvraag
 • Liberty Lines Fast Ferries
  • 2 afvaarten / week 40 min
  • Prijsaanvraag

Piran Gids

Piran is een stad en gemeente in het zuidwesten van Slovenië aan de Adriatische kust, langs de baai van Piran. De oude zeehaven van Piran ligt aan het einde van het schiereiland Piran, die geleidelijk smaller ligt tussen de baai van Piran en Piran. Het schiereiland bereikt Cape Madona, en eindigd met de Šavrini heuvels. De betekenis van de naam Piran: oudere wetenschappers ondersteunen de veronderstelling dat de oorsprong zou kunnen voortvloeien uit het Keltische woord bior - dun, dat een nederzetting op de heuvel zou betekenen, terwijl de jongere generatie pleit voor de uitleg van het Griekse woord pŷr - vuur, omdat de oorspronkelijke nederzetting voornamelijk werd gebruikt als een vuurtoren voor schepen die naar de nabijgelegen Griekse kolonie Aegida gingen, op de site van de stad Koper. De stad heeft een Middeleeuwse indeling met smalle straatjes en kleine huizen, die in stappen stijgt van de laaggelegen kustgebieden tot aan de heuvels en het hele gebied een typische Mediterrane uitstraling geeft.

Hoe kom je in Piran Veerboot Haven

 • Piran Haven Adres

  Prešernovo nabrežje , 6330 Piran, Slovenia

 • Piran Accommodatie

  Als u op zoek bent naar een overnachting in of in de buurt van Piran vóór of na uw reis of als u op zoek bent naar accommodatie voor uw gehele verblijf, bezoek onze Piran Accommodatie pagina voor de beste accommodatie prijzen en een van de grootste selectie is online beschikbaar!