Patras naar Ithaka Veerboot

De Patras Ithaka veerdienst verbindt Griekenland met Ionische Eilanden. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Kefalonian Lines. De veerdienst gaat maximaal 7 keer per week met een vaartijd van ongeveer 3 uur 35 minuten.

Patras Ithaka vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Patras - Ithaka Veerbootmaatschappij

Gemiddelde Patras Ithaka tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Patras Ithaka boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Patras Gids

Patras is een Griekse stad en de regionale hoofdstad van West-Griekenland, in de noordelijke Peloponnesos. De stad ligt ongeveer 215 km ten westen van Athene en is gebouwd in de uitlopers van de berg Panachaikon, met uitzicht op de Golf van Patras. De stad wordt ook wel de poort naar het Westen genoemd en is een commercieel centrum voor de region. Zijn drukke haven speelt een belangrijke rol in het handelsverkeer van Griekenland naar Italië en de rest van Europa. Elk jaar in februari, de stad herbergt een van de grootste en meest kleurrijke carnavals van Europa; opvallende kenmerken van de Patras carnaval zijn onder andere de mammoet-sized satirische praalwagens en extravagante ballen en optochten, genoten door honderdduizenden bezoekers in een aangename mediterrane klimaat.

De Ionische eilanden, waaronder Corfu, zijn slechts een korte tocht bereikbaar met de veerboot en de zuidkust van Italië is goed binnen handbereik. De haven zelf is zeer dicht bij het centrum van Patras, waar veel winkels, restaurants en hotels zijn te vinden. De voorzieningen in de haven zelf zijn vrij beperkt. Er zijn diverse auto en passagiers veerdiensten vanuit Patras naar andere Griekse en Italiaanse bestemmingen met diensten die het hele jaar door.