Liverpool naar Dublin Veerboot

De Liverpool Dublin veerdienst verbindt Engeland met Ierland. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, P&O Irish Sea. De veerdienst gaat maximaal 17 keer per week met een vaartijd van ongeveer 8 uur.

Liverpool Dublin vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Liverpool - Dublin Veerbootmaatschappij

  • P&O Irish Sea
    • 17 Afvaarten / Week 8 uur
    • Prijsaanvraag

Gemiddelde Liverpool Dublin tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Liverpool Dublin boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Liverpool Gids

De stad Liverpool is gelegen in het noordwesten van Engeland in Merseyside, aan de oostelijke kant van de monding van de Mersey. De lange en rijke geschiedenis van de stad heeft bijgedragen aan haar diverse bevolking, afkomstig uit een brede waaier van volkeren, culturen en religies, met name uit Ierland. De stad vierde haar 800ste verjaardag in 2007 en werd ook in hetzelfde jaar de Culturele Hoofdstad van Europa genoemd, samen met Stavanger in Noorwegen. Door zijn band met The Beatles en andere groepen uit de Merseybeat tijdperk, de stad werd bestempeld als de "World Capital City of Pop" door Guinness World Records. Reflecterende rijke erfgoed van de stad, delen van de stad werden uitgeroepen tot UNESCO World Heritage Sites in 2004.

De haven, ook een van de belangrijkste van Groot-Brittannië is gespreid aan de rivier de Mersey. De Passenger Ferry Terminals zijn te vinden op de Liverpool kant van de rivier. De terminals bieden beperkt maar voldoende faciliteiten, zoals automaten voor drankjes en snacks. Super Seacat Fast Ferries biedt twee dagelijkse afvaarten naar Ierland met een reistijd van ongeveer 3 uur en 45 minuten. Er zijn ook twee dagelijkse overtochten naar Dublin met een vaartijd van ongeveer acht uur, vijf dagelijkse afvaarten naar Douglas op het eiland Man met een reistijd van 2 uur en30 minuten en twee dagelijkse overtochten naar Belfast in Noord-Ierland met een reistijd van ongeveer acht uur.

Dublin Gids

Dublin, de hoofdstad van Ierland, ligt in de provincie Leinster op de noord-oost kust, aan de monding van de rivier de Liffey. De Ierse hoofdstad trekt miljoenen bezoekers per jaar naar alles wat de stad te bieden heeft. Geschiedenis van de stad dateert uit de Vikingtijd en één van de meest populaire attracties in de stad is het kasteel van Dublin die voor het eerst werd opgericht in 1204, net na de Normandische invasie. Andere populaire bezienswaardigheden in de stad zijn de Spire of Dublin, of officieel de titel "Monument van het Licht". Het is een 121,2 meter hoge conische spits gemaakt van roestvrij staal en is gelegen aan O'Connell Street. Andere populaire bezienswaardigheden en monumenten zijn de Mansion House, de Anna Livia monument, het standbeeld van Molly Malone, Christ Church Cathedral, St Patrick's Cathedral, Sint Franciscus Xaverius kerk op Upper Gardiner Street in de buurt van Mountjoy Square, The Custom House, en Áras een Uachtaráin. De Poolbeg Towers zijn ook iconische kenmerken van Dublin en zijn zichtbaar in veel plekken in de stad.

De moderne haven van Dublin ligt aan weerszijden van de rivier de Liffey, aan haar mond. Aan de noordkant van de rivier, het belangrijkste deel van de haven ligt aan het einde van de Muur van het Oosten en Noord-Wall, van Alexandra Quay. Het element van de haven aan de zuidkant van de rivier is veel kleiner en ligt aan het begin van het Huis van de duif schiereiland. Veerdiensten vanuit de haven vertrekken naar Holyhead in Wales, Liverpool in Engeland en Douglas op het eiland Man.