Ithaka naar Patras Veerboot

De Ithaka Patras veerdienst verbindt Ionische Eilanden met Griekenland. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Levante Ferries. De veerdienst gaat maximaal 7 keer per week met een vaartijd van ongeveer 4 uur 25 minuten.

Ithaka Patras vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Ithaka - Patras Veerbootmaatschappij

Gemiddelde Ithaka Patras tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Ithaka Patras boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Patras Gids

De Griekse stad Patras ligt ongeveer 215 km ten westen van Athene en is de regionale hoofdstad van West-Griekenland, in de noordelijke Peloponnesos. Bezoekers aan de stad kunnen Aghiou Nikolaou (Ayiou Nikolaou), de beroemdste straat voor voetgangers in de stad verkennen. Vandaar, 192 treden leiden naar de Oude Stad. Bezoekers kunnen een wandeling maken in de smalle straatjes en de grootse kleurrijke neoklassieke herenhuizen zien, die als een herinnering dienen aan het glorieuze verleden van de stad te. Ook te zien is het middeleeuwse kasteel, gebouwd in de tweede helft van de 6de eeuw na Christus op de ruïnes van de oude Akropolis. De muren omsluiten een gebied van ongeveer 22 vierkante meter Het kasteel bestaat uit een driehoekige externe verbinding versterkt met torens en wallen. Loop langs de overige gebouwen, en genieten van het adembenemende uitzicht op de stad.

Er zijn verschillende plekken rond Patras dat de beroemde Griekse dichter Kostis Palamas eert. Zijn huis is het meest interessant omdat hij hier geboren is. Toen hij naar Athene verhuisde werd het de plaats waar Serao familie (uit Italië) woonde en waar de Italiaanse schrijver Matilde Serao werd geboren. Vandaag herbergt de Kostís Palamás Institution. De meest beroemde standbeeld van hem staat in Ypsilá Alonia Square.