Hull naar Zeebrugge Veerboot

De Hull Zeebrugge veerdienst verbindt Engeland met België. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, P&O Ferries. De veerdienst gaat maximaal 7 keer per week met een vaartijd van ongeveer 13 uur 15 minuten.

Hull Zeebrugge vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Hull - Zeebrugge Veerbootmaatschappij

Gemiddelde Hull Zeebrugge tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Hull Zeebrugge boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Hull Gids

De Engelse stad Hull (officiële naam: Kingston upon Hull) ligt in het ceremoniële graafschap the East Riding of Yorkshire. De havenstad ligt aan de oevers van de rivier de Hull die uitmondt in de Humber, op ongeveer 40 kilometer van de Noordzee. De geschiedenis van de stad gaat terug tot de twaalfde eeuw. De stad werd gesticht door de monniken van Meaux Abbey die een haven nodig hadden voor de distributie van de wol die werd geproduceerd op het landgoed van het klooster.

Hull heeft de afgelopen jaren een transformatie ondergaan en tal van bezoekers komen af op de vele sportieve en culturele evenementen. De stad was in 2017 de Britse Culturele Hoofdstad. Onder de bezienswaardigheden bevinden zich het oude centrum (Old Town), het museumkwartier (Museum Quarter), Hull Marina en The Deep, een aquarium dat is gelegen bij Sammy's Point. Hull City Football Club, de belangrijkste voetbalclub van de stad, is actief in de Premier League. Daarnaast heeft de stad een Super League Rugby team, Hull FC Rugby Club.

Vanuit de haven van Hull vertrekken veerboten naar Rotterdam/Europoort in Nederland. De reistijd bedraagt tussen de 10 en 11 uur. Er is ook een veerdienst naar Zeebrugge in België, een overtocht van ongeveer 14 uur. Daarnaast vertrekt er wekelijks een veerdienst naar Hamina in Finland.

Zeebrugge Gids

Het havendorp Zeebrugge ligt aan de Noordzeekust van België. Zeebrugge is een van de belangrijkste verkeersknooppunten van Europa en beschikt over uitstekende verbindingen met belangrijke industriesteden. Zeebrugge is tevens de belangrijkste vissershaven van België en staat bekend om haar grote visgroothandel. In April 1918 vormde Zeebrugge het toneel van de 'aanval op de haven van Zeebrugge' waarbij de Duitse binnenlandse marinebasis bij Brugge werd uitgeschakeld door de Britse marine. Admiraal Robert Keyes was de architect van deze aanval waarbij de schepen in de haven tot zinken werden gebracht om de toegang tot de basis te blokkeren gedurende de resterende zeven maanden van de Eerste Wereldoorlog. De veerhaven wordt vooral gebruikt door passagiers die een luxe cruise of snelle overtocht maken naar Hull en Rosyth in het Verenigd Koninkrijk. De haven beschikt over voorzieningen zoals verschillende winkels, een café en comfortabele wachtruimtes.