COVID-19 Informatie Klik hier om onze speciale pagina te bezoeken voor meer informatie over de COVID-19-situatie, inclusief vouchers, annuleringen, restituties en wijzigingen van de overtochten.

Dielette - Alderney is een van onze drukste routes. Afvaarten verkopen in drukke periodes regelmatig uit.
Tip: Wacht niet tot het te laat is! Boek nu om de gewenste vertrektijd te garanderen.

Waarom boeken bij
Direct Ferries?

Wereldwijd maar liefst 3325 routes vanuit 764 havens.

Meer dan 2,5 miljoen klanten gingen u voor

We regelen meer dan 1,2 miljoen overtochten per jaar.

We vergelijken meer dan 1 miljoen prijzen per dag voor onze klanten.

Kijk voor meer informatie op de pagina Veerboten van Frankrijk naar Alderney.

Dielette - Alderney Veerbootmaatschappij

    • 1 Sailing Weekly 55 min
    • Get price

Dielette naar Alderney Veerboot

De Dielette Alderney veerdienst verbindt Frankrijk met Alderney. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Manche Iles Express. De veerdienst gaat maximaal 1 keer per week met een vaartijd van ongeveer 55 minuten.

Dielette Alderney vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Dielette Gids

De haven van Dielette is gelegen aan de kustplaats Flamanville in de regio Normandië in het noorden van Frankrijk. De haven ligt op ongeveer 75 kilometer afstand van Saint-Lo en ligt 315 kilometer van Parijs. Dialette is voor vele Guernsey en Alderney passagiers een charmante jachthaven en de gateway naar Normandië. Dit kleine en pittoreske haven heeft een aantal betaalbare hotels en restaurants. Gelegen in het slaperige Norman agrarisch land - het land van de cider, calvados en Camembert - deze kleine haven is de afgelopen jaren ontwikkeld en uitgegroeid tot een bloeiende jachthaven.
Haute-Normandie (Haute-Normandie) bestaat uit de Franse departementen Seine-Maritime en Eure, en Laag-Normandie (Basse-Normandie) van de departementen Orne, Calvados en Manche. De vroegere provincie Normandië bestaat uit hedendaagse Boven en Beneden-Normandië, evenals kleine gebieden die tegenwoordig deel uitmaken van de departementen Eure-et-Loir, Mayenne en Sarthe. De naam is afgeleid van de afwikkeling van het grondgebied door de Vikingen ("Noormannen") uit de 9de eeuw, en werd bevestigd door een verdrag in de 10e eeuw. Voor anderhalve eeuw na de Normandische verovering van Engeland in 1066, Normandië en Engeland werden verbonden door de Norman en Frankische heersers.
Tijdens de zomer worden overtochten verzorgd door Manche Iles Express, met een high-speed passagiersschip vanuit Dialette naar Alderney en Guernsey.


Alderney Gids

Het eiland Alderney maakt deel uit van de Bailwick van Guernsey en is de meest noordelijke van de Kanaaleilanden. Alderney ligt op ongeveer 10 mijl ten westen van de Franse havenstad La Hague, op het schiereiland Cotentin in Frankrijk, en 20 mijl naar het noordoosten van het eiland Guernsey. Alderney is vergelijkbaar met de andere Kanaaleilanden in het hebben van steile kliffen gebroken door uitgestrekte zandstranden en duinen. Het hoogste punt ligt op het centrale plateau van het eiland op 296 meter boven de zeespiegel. Het eiland en de omliggende eilandjes ondersteunt een rijke flora en fauna. Bomen zijn nogal schaars, zoals velen werden neergelegd in de 17e eeuw gesneden om de vuurtorens op Alderney en de Casquets brandstof. Die bomen die blijven behoren kool bomen, als gevolg van het milde klimaat - vaak ten onrechte "palmen", maar van de lelie familie, en er zijn enkele kleine bossen verspreid over het eiland. Papegaaiduikers op Burhou en Jan van Genten op Les ETACS vlak bij Alderney zijn een favoriet van veel bezoekers naar het eiland.

Alderney is makkelijk te bereiken. Er zijn regelmatige veerdiensten tussen Alderney en de andere Kanaaleilanden, Frankrijk en Poole aan de zuidkust van Engeland.