Bari naar Vlora Veerboot

De Bari Vlora veerdienst verbindt Italië met Albanië. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, European Ferries. De veerdienst gaat maximaal 2 keer per week met een vaartijd van ongeveer 11 uur.

Bari Vlora vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Bari - Vlora Veerbootmaatschappij

Gemiddelde Bari Vlora tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Bari Vlora boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Bari Gids

Bari is de hoofdstad van de provincie Bari en van de regio Apulia aan de Adriatische Zee, Italië. De stad staat bekend om zijn haven en universiteit. Enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden in de stad zijn de Basilica di San Nicola en de kathedraal van Bari. De Basilica di San Nicola werd opgericht in 1087 als de rustplaats van Sint Nicolaas, die nu onder het altaar in de crypte ligt. De verbouwing van Bari kathedraal, die gewijd is aan Sint Sabinus van Canosa werd begonnen in 1034 en voltooid in 1178 na de vernietiging van de oorspronkelijke gebouw in 1156.
De haven van Bari is een van de belangrijkste havens in de regio en staat als een gateway tussen Italië en het Midden-Oosten en de Balkan. Er zijn twee afzonderlijke havens in de stad. In de buurt van de oude stad, is de oude haven gebruikt door kleine schepen en vissersboten, terwijl de Nieuwe Haven is gereserveerd voor grote passagiersschepen die overtochten bieden naar Griekenland en Albanië. De Nieuwe Haven is modern en biedt zowel korte als lange termijn parkeermogelijkheden. De haven verwelkomt verboten met veerdiensten naar bestemmingen zoals Durres, Igoumenitsa, Kefalonia, Corfu, Patras, Kotor en Dubrovnik. Overtochten naar Corfu hebben een reistijd van 8 uur en worden alleen verzorgd in de zomermaanden. Diensten naar Igoumenitsa hebben een reistijd van 9 uur en 30 minuten en zijn ook alleen in de zomer boekbaar.

Vlora Gids

De Albanese stad Vlora, ook wel bekend als Valona, is gelegen in de zuidwestelijke van het land waar de Adriatische Zee en de Ionische Zee ontmoeten. Vlora ligt op een prachtige locatie, want het is de toegangspoort tot de Albanese Riviera, dat is de parel van Albanese toeristische industrie. De stad met zijn brede boulevards, versierd door enorme palmbomen, heeft een echte zuidelijke mediterrane gevoel. Het is gelegen in de voorkant van Karaburuni schiereiland en Sazani Island, dicht bij een aantal van zandige en rotsachtige stranden en schilderachtige bergen. De oudste sporen van de beschaving in de stad dateren uit de 6e eeuw voor Christus In de oudheid begon het leven in de stad als een haven, en stond bekend als Aulona, en was beroemd om zijn olijfbomen en wijngaarden. Tijdens de 4e eeuw na Christus werd het vaak genoemd als een landing haven voor schepen die goederen vanuit de havens van Otranto en Brindisi, evenals een belangrijke halte tussen het welvarende oude steden van Apollonia en Butrint. Na de val van Apollonia en Orichum, werd het de belangrijkste haven van Illyria.

Vlora is de tweede grootste haven van Albanië en heeft regelmatige veerdiensten naar de Italiaanse havens van Bari en Brindisi.