Bari naar Bar Veerboot

De Bari Bar veerdienst verbindt Italië met Montenegro. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Jadrolinija. De veerdienst gaat maximaal 1 keer per week met een vaartijd van ongeveer 11 uur.

Bari Bar vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Bari - Bar Veerbootmaatschappij

Gemiddelde Bari Bar tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Bari Bar boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Bari Gids

Bari is de hoofdstad van de provincie Bari en van de regio Apulia aan de Adriatische Zee, Italië. De stad staat bekend om zijn haven en universiteit. Enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden in de stad zijn de Basilica di San Nicola en de kathedraal van Bari. De Basilica di San Nicola werd opgericht in 1087 als de rustplaats van Sint Nicolaas, die nu onder het altaar in de crypte ligt. De verbouwing van Bari kathedraal, die gewijd is aan Sint Sabinus van Canosa werd begonnen in 1034 en voltooid in 1178 na de vernietiging van de oorspronkelijke gebouw in 1156.
De haven van Bari is een van de belangrijkste havens in de regio en staat als een gateway tussen Italië en het Midden-Oosten en de Balkan. Er zijn twee afzonderlijke havens in de stad. In de buurt van de oude stad, is de oude haven gebruikt door kleine schepen en vissersboten, terwijl de Nieuwe Haven is gereserveerd voor grote passagiersschepen die overtochten bieden naar Griekenland en Albanië. De Nieuwe Haven is modern en biedt zowel korte als lange termijn parkeermogelijkheden. De haven verwelkomt verboten met veerdiensten naar bestemmingen zoals Durres, Igoumenitsa, Kefalonia, Corfu, Patras, Kotor en Dubrovnik. Overtochten naar Corfu hebben een reistijd van 8 uur en worden alleen verzorgd in de zomermaanden. Diensten naar Igoumenitsa hebben een reistijd van 9 uur en 30 minuten en zijn ook alleen in de zomer boekbaar.

Bar Gids

De kustplaats Bar is een belangrijke zeehaven gelegen in het zuiden van Montenegro aan de Adriatische Zee. Montenegro is gelegen in het zuiden van Oost-Europa en wordt begrensd door Kroatië in het westen, Bosnië en Herzegovina in het noordwesten, Servië in het noordoosten, Kosovo in het oosten en Albanië naar het zuidoosten. De belangrijkste toeristische site in Bar is de Stari Bar, ook wel bekend als Old Bar. Stari Bar, in tegenstelling tot de nieuwere delen van de stad, is niet in de buurt van de zee, maar ligt op een heuvel, waar het voor het eerst werd opgericht door de Illyriërs als vestingstad. Binnen in de Stari Bar, zullen de toeristen de overblijfselen van de twee belangrijkste kerken van de oude stad, St. Catherine (14e eeuw) en St. Veneranda (15e eeuw), samen met de kerk van St. Nikola, opgericht in 1288 en de enorme aquaduct dat de stad voorzien van vers water.

De stad is ook bekend om zijn zomerfestival, een multi-arts manifestatie van het zomerseizoen-een gebeurtenis die het leven brengt echt aan dit stadje, waardoor het niet alleen een belangrijk verkeersknooppunt stop voor Montenegro, maar een echt aangename en interessante plek om te bezoeken.