Veel Gestelde Vragen

Het gebruik van onze 'FAQ-database' is de meest directe manier om snel antwoord te krijgen op je vragen over rezien per veerboot! Klik op de categorie naar keuze om ook het antwoord te zien. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op via Contact

Veerboot reisdocumenten

  • Heb ik een paspoort nodig als ik per ferry reis?

    Het legitimatiebewijs dat je nodig hebt om te reizen met een ferry hangt af van de route en je nationaliteit. Bij de meeste internationale routes moet je je paspoort tonen bij de check-in. Er zijn echter uitzonderingen. Als EU burger, reizende binnen de EUkan je ook gebruik maken van een geldige Europese identiteitskaart. Bij een overtocht tussen Ierland en het Verenigd Koninkrijk kunnen Ierse en Britse burgers ook een alternatieve identiteitskaart met foto tonen, bijvoorbeeld een paspoort. Bij veel lokale overtochten (binnen de landsgrenzen) een geldig legitimatiebewijs is voldoende of soms hoeft zelfs geen ID getoond te worden bij de check-in. Meer informatie hierover vind je in je bevestingsmail.

  • Welke documenten zijn verplicht om in het buitenland te kunnen rijden?

    Als u naar het buitenland reist, bent u wettelijk verplicht om een geldig rijbewijs, uw kentekenbewijs en uw autoverzekeringspapieren mee te nemen. Sommige landen hebben bovendien specifieke voorschriften en vereisten die moeten worden gevolgd bij het rijden ter plaatse, dus we raden u altijd aan om voordat u op reis gaat te controleren of u voldoet aan alle lokale voorschriften.

  • Heb ik een visum nodig als ik per veerboot reis?

    Dit is grotendeels afhankelijk van waar u vandaan komt en wat uw bestemming is. Controleer dit voor vertrek. Neem contact op met de lokale ambassade als u denkt dat u een visum nodig hebt. Houd er rekening mee dat het verkrijgen van een visum meerdere weken in beslag kan nemen. Zorg dat u ruim voor uw vertrekdatum een visum hebt geregeld.