Skopelos naar Skiathos Veerboot

De Skopelos Skiathos veerdienst verbindt Skopelos Eilanden met Sporadische eilanden en wordt momenteel aangeboden door 2 veermaatschappijen. De Hellenic Seaways veerdienst gaat tot 3 keer per dag met een vaartijd van ongeveer 30 minuten Terwijl de Anes Ferries veerdienst loopt tot 12 keer per week met een duur van 1 uur 15 min.

Dus dat is een totaal van 33 overtochten per week op de Skopelos Skiathos route tussen Skopelos Eilanden en Sporadische eilanden. Vergelijk nu en ontvang de beste tarieven voor het moment dat u wilt reizen.

Skopelos naar Skiathos Alternatieven

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Skopelos Eilanden naar Sporadische eilanden pagina.

Skopelos - Skiathos Veerbootmaatschappij

  • Hellenic Seaways
    • 3 Afvaarten / Dag 30 min
    • Prijsaanvraag
  • Anes Ferries
    • 12 Afvaarten / Week 1 uur 15 min
    • Prijsaanvraag

Gemiddelde Skopelos Skiathos tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Skopelos Skiathos boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Skopelos Gids

Het Griekse eiland Skopelos is gelegen aan het noordwestelijke kant van de Egeïsche Zee en is een van de Noordelijke Sporaden. Het eiland ligt ten oosten van het schiereiland Pelion op het Griekse vasteland en in het noorden van het eiland Euboea. Op een heldere dag het naburige eiland Skiathos duidelijk kan worden gezien van Skopelos. Haven van het eiland ligt in de belangrijkste stad van het eiland, ook wel Skopelos en ligt aan een baai aan de noordkust van het eiland.

Dit groene eiland heeft vele variëteiten van bloemen, bomen en struiken groeien op het en is een van de groenste eilanden in de Egeïsche Zee. De lokale vegetatie bestaat voornamelijk uit bossen van Aleppo Pines, Kermes Oaks, een klein bos van steeneiken, Oleo-Ceratonion maquis, fruitbomen en olijfgaarden. Vanwege de noodzaak voor Pine bomen die werden gebruikt om schepen te bouwen, hebben Oak soorten van het eiland grotendeels vervangen door dennenbossen.

Het eiland wordt bediend door de draagvleugelboten en veerboten naar de havens van Volos Magnesia en Agios Konstantinos, Phthiotis op het vasteland van Griekenland, dat maakt het ook mogelijk verbindingen van en naar Alonissos en Skiathos. In de zomer is er ook een veerboot van en naar Kymi in Euboea.

Skiathos Gids

Het Griekse eiland Skiathos is een kleine eiland gelegen aan de Egeïsche Zee. Het eiland is ongeveer 12 km lang en 6 km breed, met een totale oppervlakte van ongeveer 50 vierkante kilometer. Skiathos is de kleinste van de bewoonde eilanden van de Sporaden, waar het grootste deel van de bevolking langs de zuidkust woont, en waar de heuvels meer zachte hellingen hebben. De noordkant van het eiland is heuvelachtiger en robuust. Dennenbossen bestrijkt een groot deel van het interieur delen van het eiland, waardoor het veel groener dan de meeste andere Griekse mediterrane eilanden. De belangrijkste steden op het eiland zijn Skiathos stad en Koukounaries.

Skiathos is bewoond sinds de oudheid. Skiathos stad werd gesticht in de 6e of 7e eeuw voor Christus door de Ioniërs. In de loop der eeuwen is het eiland veroverd en gehouden door een opeenvolging van koloniserende beschavingen, met inbegrip van de Atheners, Spartanen, Macedoniërs, Romeinen, Byzantijnen, Venetianen en Ottomanen.

Skiathos is per boot verbonden met Thessaloniki, de andere eilanden in de Sporaden, de eilanden van de Cycladen en Kreta.