Glossa naar Skiathos Veerboot

De Glossa Skiathos veerdienst verbindt Skopelos Eilanden met Sporadische eilanden en wordt momenteel aangeboden door 2 veermaatschappijen. De Hellenic Seaways veerdienst gaat tot 14 keer per week met een vaartijd van ongeveer 15 minuten Terwijl de Anes Ferries veerdienst loopt tot 3 keer per dag met een duur van 30 min.

Dus dat is een totaal van 35 overtochten per week op de Glossa Skiathos route tussen Skopelos Eilanden en Sporadische eilanden. Vergelijk nu en ontvang de beste tarieven voor het moment dat u wilt reizen.

Glossa naar Skiathos Alternatieven

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Skopelos Eilanden naar Sporadische eilanden pagina.

Glossa - Skiathos Veerbootmaatschappij

  • Hellenic Seaways
    • 14 Afvaarten / Week 15 min
    • Prijsaanvraag
  • Anes Ferries
    • 3 Afvaarten / Dag 30 min
    • Prijsaanvraag

Gemiddelde Glossa Skiathos tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Glossa Skiathos boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Glossa Gids

Glossa is een dorp gelegen op het Griekse eiland Skopelos. Het dorp is gelegen in het noordwesten van het eiland, ongeveer 11 km ten noordwesten van Skopelos stad, die deel uitmaakt van de Noordelijke Sporaden eilanden. Glossa is een van de meest pittoreske dorpjes in Sporaden, vanwege de smalle straatjes en paden, en de traditionele huizen van de Macedonische type (huizen met twee verdiepingen, opknoping houten balkons en daken). Dit bergachtige dorp, op 300 m. hoogte en op ongeveer 23 km afstand van Hora, biedt een prachtig uitzicht en is niet aangetast door de moderne manier van leven. Rond zijn smalle straatjes, kunnen bezoekers de vrouwen het dragen van de traditionele outfits van Skopelos genaamd "foustanes" zien.
Skopelos is bereikbaar per boot of catamaran vanuit de havens van Volos en Agios Konstantinos op het vasteland en de eilanden Skiathos en Alonissos. De reis vanaf Agios Konstantinos duurt ongeveer 2 uur met de catamaran, vanuit Skiathos iets minder dan 2 uur, en de reis naar Alonissos duurt ongeveer 25 minuten. Skopelos is ook per snelboot bereikbaar vanuit de haven van Thessaloniki, met een reistijd van 4 uur of via met de gewone veerboot, met een reistijd van 6½ uur.

Skiathos Gids

Het Griekse eiland Skiathos is een kleine eiland gelegen aan de Egeïsche Zee. Het eiland is ongeveer 12 km lang en 6 km breed, met een totale oppervlakte van ongeveer 50 vierkante kilometer. Skiathos is de kleinste van de bewoonde eilanden van de Sporaden, waar het grootste deel van de bevolking langs de zuidkust woont, en waar de heuvels meer zachte hellingen hebben. De noordkant van het eiland is heuvelachtiger en robuust. Dennenbossen bestrijkt een groot deel van het interieur delen van het eiland, waardoor het veel groener dan de meeste andere Griekse mediterrane eilanden. De belangrijkste steden op het eiland zijn Skiathos stad en Koukounaries.

Skiathos is bewoond sinds de oudheid. Skiathos stad werd gesticht in de 6e of 7e eeuw voor Christus door de Ioniërs. In de loop der eeuwen is het eiland veroverd en gehouden door een opeenvolging van koloniserende beschavingen, met inbegrip van de Atheners, Spartanen, Macedoniërs, Romeinen, Byzantijnen, Venetianen en Ottomanen.

Skiathos is per boot verbonden met Thessaloniki, de andere eilanden in de Sporaden, de eilanden van de Cycladen en Kreta.