Glossa naar Volos Veerboot

De Glossa Volos veerdienst verbindt Skopelos Eilanden met Griekenland en wordt momenteel aangeboden door 2 veermaatschappijen. De Hellenic Seaways veerdienst gaat tot 11 keer per week met een vaartijd van ongeveer 2 uur 5 minuten Terwijl de Anes Ferries veerdienst loopt tot 3 keer per dag met een duur van 3 uur 25 min.

Dus dat is een totaal van 32 overtochten per week op de Glossa Volos route tussen Skopelos Eilanden en Griekenland. Vergelijk nu en ontvang de beste tarieven voor het moment dat u wilt reizen.

Glossa naar Volos Alternatieven

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Skopelos Eilanden naar Griekenland pagina.

Glossa - Volos Veerbootmaatschappij

  • Hellenic Seaways
    • 11 Afvaarten / Week 2 uur 5 min
    • Prijsaanvraag
  • Anes Ferries
    • 3 Afvaarten / Dag 3 uur 25 min
    • Prijsaanvraag

Gemiddelde Glossa Volos tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Glossa Volos boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Glossa Gids

Glossa is een dorp gelegen op het Griekse eiland Skopelos. Het dorp is gelegen in het noordwesten van het eiland, ongeveer 11 km ten noordwesten van Skopelos stad, die deel uitmaakt van de Noordelijke Sporaden eilanden. Glossa is een van de meest pittoreske dorpjes in Sporaden, vanwege de smalle straatjes en paden, en de traditionele huizen van de Macedonische type (huizen met twee verdiepingen, opknoping houten balkons en daken). Dit bergachtige dorp, op 300 m. hoogte en op ongeveer 23 km afstand van Hora, biedt een prachtig uitzicht en is niet aangetast door de moderne manier van leven. Rond zijn smalle straatjes, kunnen bezoekers de vrouwen het dragen van de traditionele outfits van Skopelos genaamd "foustanes" zien.
Skopelos is bereikbaar per boot of catamaran vanuit de havens van Volos en Agios Konstantinos op het vasteland en de eilanden Skiathos en Alonissos. De reis vanaf Agios Konstantinos duurt ongeveer 2 uur met de catamaran, vanuit Skiathos iets minder dan 2 uur, en de reis naar Alonissos duurt ongeveer 25 minuten. Skopelos is ook per snelboot bereikbaar vanuit de haven van Thessaloniki, met een reistijd van 4 uur of via met de gewone veerboot, met een reistijd van 6½ uur.

Volos Gids

De Griekse stad Volos is geen oude stad, hoewel ruïnes in de stad en omgeving dateren uit de vroegste bewoning van het Balkanschiereiland. Moderne Volos werd opgericht in de 19e eeuw en een groot deel van de stad werd verwoest door een aardbeving in 1955, dus de meeste van de gebouwen van de stad zijn gebouwd sindsdien. De waterkant is populair bij de lokale bevolking en toeristen, met cafés en bars gelegen langs de kade. De Volos Archeologisch Museum beschikt over artefacten van zo ver terug als de Bronstijd en het Stedelijk Museum in het stadhuis is voorzien van het werk van de moderne Griekse kunstenaars. Ook een bezoek waard is St. Contantine Kerk, dat is een prachtig 20e-eeuws gebouw aan het eind van de promenade. Twee archeologische sites niet ver buiten de stad te bieden Myceense tijdperk ruïnes. Dimini is de kleinere maar beter ontwikkeld. Sesklo is groter en biedt een prachtig uitzicht, maar is nog niet volledig opgegraven.