The CAT

The CAT is een nieuwe ferry-operator, die een verbinding tussen de VS en Canada biedt. De maatschappij werkt samen met Bay Ferries en onderhoudt een regelmatige dienst tussen Bar Harbor (Maine, VS) en Yarmouth (Nova Scotia, Canada).

De oversteek per ferry wordt 6 tot 7 dagen per week geboden, met één vaart in beide richtingen per dag. De oversteek duurt slechts 3,5 uur en bespaart u de lange rit over land rond de Gulf of Maine en de Bay of Fundy (het stuk water tussen Maine en Nova Scotia).

The CAT gebruikt de gelijknamige state-of-the-art catamaran 'The CAT' om passagiers en voertuigen te vervoeren op hun route Bar Harbor – Yarmouth. De catamaran biedt plaats aan tot 700 passagiers en 200 standaardauto's en is geoutilleerd met kantines, een lounge en een speelhoek voor kinderen.

The CAT deed voorheen meer dan twaalf jaar dienst op de route Maine – Nova Scotia, totdat hij in 2012 uit de vaart werd genomen. In 2019 ging The CAT opnieuw te water met een nieuw vaartuig, geüpdatete services en een gerenoveerde haven in Bar Harbor.

Lees meer Lees minder