Amsterdam naar Newcastle Veerboot

De Amsterdam Newcastle veerdienst verbindt Nederland met Engeland. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, DFDS Seaways. De veerdienst gaat maximaal 7 keer per week met een vaartijd van ongeveer 16 uur 30 minuten.

Amsterdam Newcastle vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Amsterdam naar Newcastle Alternatieven

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Nederland naar Engeland pagina.

Amsterdam - Newcastle Veerbootmaatschappij

 • DFDS Seaways
  • 7 Afvaarten / Week 16 uur 30 min
  • Prijsaanvraag

Gemiddelde Amsterdam Newcastle tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Amsterdam Newcastle boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Amsterdam Newcastle Veerboot klantenrecensies

 • "Overtocht IJmuiden - Newcastle"

  Geen directe klachten. Alles verliep zoals verwacht. Beetje vertraging door extra douane controle maar anders geen problemen.

  'Anonieme' reisde mee op de route Amsterdam (Ijmuiden) Newcastle met DFDS Seaways aan boord de King Seaways

  Lees meer Lees minder
 • "positieve ervaring."

  Prima reizen gehad! Mooie hut, goede douche, prima bedden en alles even schoon! Heerlijk gegeten! Misschien kan bij het ontbijtbuffet de koffie of thee apart besteld worden, zodat men niet in de rij hoeft te staan van de mensen die er lang over doen allerlei broodjes uit te zoeken terwijl jezelf alleen maar een kop koffie wil.

  'Veronica' reisde mee op de route Amsterdam (Ijmuiden) Newcastle met DFDS Seaways aan boord de Princess Seaways

  Lees meer Lees minder
 • "Herfst 2016"

  Fantastische overtochten gehad. Vooral erg kindvriendelijk personeel zeer gewaardeerd. Alles was keurig verzorgd.

  'Gert' reisde mee op de route Amsterdam (Ijmuiden) Newcastle met DFDS Seaways aan boord de Princess Seaways

  Lees meer Lees minder
 • "Goed geregeld en mooi begin van onze vakantie."

  Onze eerste reis weer, zonder onze (inmiddels grote) kinderen. We hadden ons er erg op verheugd. Gang van zaken van auto naar hut ging soepel. Schone, nette hut/kamer. Bedjes wat smal ;) . Prijzen aan boord zijn te hoog. Toch bestelde we een drankje op 'The 'Almost' sunny deck'. Langzaam drinken dus. Romantisch (maar de terugweg toch zelf voor een flesje gezorgd en met ons meer passagiers, merkten we). Alles goed verzorgd aan boord, netjes en schoon. De meneer achter de info-desk was geïrriteerd na onze 'stomme?' vraag maar onze kelner aan tafel (een Poolse meneer) was zeer gastvrij en erg vriendelijk. Hij gaf ons helemaal het vakantiegevoel! (We hadden ons diner tijdens de boeking besteld: een aanrader). Het eten was ook erg goed. Rustige zee, lekker geslapen. Het ontbijt was erg goed, behalve de sinaasappelsap. Voor de echte moeste je extra betalen: ongastvrij! Helaas duurde het wel even voordat we bij aankomst de parkeerplaats van Newcastle konden verlaten. Op de terugweg was alles ook weer prima. Gelukkig verliep het verlaten van het schip en de parkeerplaats nu wel heel vlot en soepel. Via de intercom werd ons verteld wanneer we naar onze auto konden gaan: heel prettig! Klasse!!

  'Anonieme' reisde mee op de route Amsterdam (Ijmuiden) Newcastle met DFDS Seaways aan boord de Princess Seaways

  Lees meer Lees minder

Newcastle Gids

De stad Newcastle, in het noordoosten van Engeland, is onlangs uitgeroepen tot de beste korte vakantie bestemming van het verenigde koninkrijk, en deze bruisende stad wordt nu beschouwd als een van 's werelds nieuwe culturele mekka, met veel van wereldklasse, dynamische attracties. De stad is rijk aan geschiedenis, met het centrum van Newcastle met meerdere genoteerde klassieke gebouwen dan enige andere stad in het Verenigd Koninkrijk, van de elegante straten van Grainger Town naar de contrasterende indrukwekkende hedendaagse architectuur van de Gateshead Millennium Bridge. Newcastle is de grootste stad in het noordoosten van Engeland, met aangrenzende Gateshead, en veel van de grote 19e-eeuwse straten van de stad volgt u de aantrekkelijke rivier de Tyne, die dicht bij het hart van de stad slingert.

Newcastle heeft vele fantastische toeristische attracties en historische gebouwen, zoals de Gateshead Millennium Bridge, met zijn opvallende architectuur en kantelmechanisme; Whitley Bay, een populaire badplaats met een gouden zandstrand en de boulevard; Hadrian's Wall, die beroemd in de hele wereld en gebouwd door de Romeinen in ongeveer 110 na Christus; de Gateshead Music Centre, dat onlangs heraangelegd werd tegen een kostprijs van meer dan 50 miljoen £, en Customs House, een grote entertainment en ontspanning complex.