Rotterdam naar Hull Veerboot

De Rotterdam Hull veerdienst verbindt Nederland met Engeland. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, P&O Ferries. De veerdienst gaat maximaal 7 keer per week met een vaartijd van ongeveer 11 uur 30 minuten.

Rotterdam Hull vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Rotterdam naar Hull Alternatieven

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Nederland naar Engeland pagina.

Rotterdam - Hull Veerbootmaatschappij

 • P&O Ferries
  • 7 Afvaarten / Week 11 uur 30 min
  • Prijsaanvraag

Gemiddelde Rotterdam Hull tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Rotterdam Hull boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Rotterdam Hull Veerboot klantenrecensies

 • "prima overtocht."

  Zoals elke keer dat we deze overtocht boeken is het ons ook nu goed bevallen, het is een relaxte manier can reizen, personeel is vriendelijk en hulpvaardig. Zeker een aanrader.

  'Marinus Poirters' reisde mee op de route Rotterdam Hull met P&O Ferries aan boord de Pride of Hull

  Lees meer Lees minder
 • "perfecte reis"

  Prima reis, onverwacht grote hut, goed restaurant met lekker eten en zeker niet duur.

  'Dirk' reisde mee op de route Rotterdam Hull met P&O Ferries aan boord de Pride of Rotterdam

  Lees meer Lees minder
 • "Prima overtocht en netjes op tijd. "

  Fijne overtocht gehad, het eten in het buffet restaurant is matig dus kies voor het a la cart restaurant daar is het eten dik voor elkaar.

  'Rutger' reisde mee op de route Rotterdam Hull met P&O Ferries aan boord de Pride of Rotterdam

  Lees meer Lees minder
 • "Prettig"

  Zowel de heenreis als de terugreis, verliep voorspoedig en was prettig.

  'Henricus' reisde mee op de route Rotterdam Hull met P&O Ferries aan boord de Pride of Hull

  Lees meer Lees minder

Rotterdam Gids

Rotterdam is de tweede grootste stad van Nederland en een van de grootste havens ter wereld. De stad is gelegen in de provincie Zuid-Holland in het westen van het land, en in het zuiden van de Randstad. Omdat de stad gesticht werd in de 13e eeuw is het uitgegroeid tot een belangrijk internationaal centrum voor de handel. Dit werd ongetwijfeld geholpen door de haven van de stad, die een strategische ligging aan de Rijn-Maas-Schelde delta aan de Noordzee heeft en vanwege de weg, lucht, spoor en binnenvaart aansluitingen. De stad wordt vaak als de 'Gateway to Europe' beschouwd. De stad heeft zijn eigen orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, een groot congres- en concertgebouw genaamd De Doelen, een paar theaters en de Ahoy Rotterdam complex dat wordt gebruikt voor popconcerten, tentoonstellingen en een aantal sporttoernooien. In de erkenning van haar culturele aanbod werd Rotterdam uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa in 2001.


De haven van de stad is vooral een vracht haven hoewel er een veerdienst voor passagiers die vanuit de haven van Hull in het Verenigd Koninkrijk met een vaartijd van ongeveer 11 uur. Passagier faciliteiten in de haven onder andere restaurants, cafés, wisselkantoor en toegang voor gehandicapten.

Hull Gids

Kingston-upon-Hull, of gewoon Hull, is een drukke havenstad gelegen aan de samenvloeiing van de rivier de Hull en aan de monding van de Humber. Hull is de toegangspoort tot het hart van Engeland sinds de Romeinse tijd. De oorspronkelijke stad van Hull werd bedacht nadat koning Edward I (1272-1307) besloot hij een veilige haven van waaruit naar zijn legers die aan het vechten waren de Schotten te leveren die nodig is. Deze oase aan de rivier de Hull gemonteerd de rol perfect, evenals het hebben van een bloeiende import/export.

De Moderne Stad van Hull is groot en druk, is gemakkelijk gemaakt met een compacte lay-out, parkeerplaats en verkeersvrije straten, en een decor voor live-open-air entertainment tijdens de lente en de zomer. De haven heeft een van de meest opwindende en mooiste winkelcentra, met glas overdekte Princes Quay, wat letterlijk uit het water steegt. Als een van de regio's grootste winkelcentra, er zijn verbindingen tussen de oude en nieuwe delen van de stad, wat tot het hart van deze historische stad leidt, met een prachtig uitzicht op de vernieuwde havengebied.