Thessaloniki naar Skopelos Veerboot

De Thessaloniki Skopelos veerdienst verbindt Griekenland met Skopelos Eilanden. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Hellenic Seaways. De veerdienst gaat maximaal 7 keer per week met een vaartijd van ongeveer 3 uur 35 minuten.

Thessaloniki Skopelos vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Thessaloniki - Skopelos Veerbootmaatschappij

  • Hellenic Seaways
    • 7 Afvaarten / Week 3 uur 35 min
    • Prijsaanvraag

Thessaloniki Gids

De tweede grootste stad in Griekenland is Thessaloniki dat is ook de hoofdstad van de Macedonische regio van het land. De stad ligt aan de noordelijke rand van de Golf van Thessaloniki en wordt begrensd door de berg Chortiatis naar het zuidoosten en de Golf in het oosten. De stad werd gesticht door Cassander van Mecedon in 315 voor Christus en ging over tot een belangrijke stad tijdens de Romeinse tijd geworden toen het werd de tweede grootste en rijkste stad van het Byzantijnse Rijk. De stad werd uitgeroepen tot een UNESCO World Heritage Site in de erkenning van de vele Byzantijnse monumenten in de stad die de Paleochristelijke en Byzantijnse monumenten van Thessaloniki bevat. Ook in de stad zijn een aantal Romeinse, Ottomaanse en Sefardische Joodse monumenten. Thessaloniki wordt beschouwd als de culturele hoofdstad van Griekenland en heeft vele theaters en podia. Belangrijkste theaters van de stad, gerund door het Nationaal Theater van Noord-Griekenland, die werd opgericht in 1961, onder meer het theater van de Society of Macedonische Studies, waar het National Theatre is gebaseerd, de Koninklijke Schouwburg (Vasiliko Theatro), Moni Lazariston, en de Aarde Theater en Bos Theater, zowel amphitheatrical openluchttheaters uitzicht op de stad.

Veerdiensten vanuit de haven van de stad vertrekken naar Varthi via Lemnos, Lesbos en Chios en vervolgens naar Kavala. Passagiersfaciliteiten in de haven zijn onder andere wachtkamers, cafés, informatiebalies en openbare telefoons.

Skopelos Gids

Het Griekse eiland Skopelos ligt tussen de eilanden Skiathos en Alonissos, en is een prachtig eiland dat vooral gezinnen en romantische koppels aantrekt. Het werd vooral bekend toen scenes van de Hollywood-film Mamma Mia er enkele jaren geleden werden gefilmd. Vooral bekend is de indrukwekkende kerk van Agios Ioannis Kastri, ook wel bekend als de Mamma Mia Kerk. De stranden van Skopelos hebben kristalhelder water en zijn ideaal voor een dagje luieren in de zon. Skopelos Town, de thuisbasis van de haven van het eiland, en Glossa, de twee belangrijkste dorpen van het eiland, en zijn gebouwd op de top van een heuvel en bieden een prachtig uitzicht op de Egeïsche Zee.

Het eiland wordt bediend door de draagvleugelboten en veerboten naar de havens van Volos Magnesia en Agios Konstantinos, Phthiotis op het vasteland van Griekenland, dat maakt het ook mogelijk verbindingen van en naar Alonissos en Skiathos. In de zomer, er is ook een veerboot beschikbaar van en naar Kymi in Euboea.