Formia naar Ponza Veerboot

De Formia Ponza veerdienst verbindt Italië met Pontine Eilanden en wordt momenteel aangeboden door 2 veermaatschappijen. De Laziomar veerdienst gaat tot 14 keer per week met een vaartijd van ongeveer 2 uur 30 minuten Terwijl de veerdienst van Laziomar vertrekt tot 11 keer per week en duurt 1 uur 20 min.

Dus dat is een totaal van 25 overtochten per week op de Formia Ponza route tussen Italië en Pontine Eilanden. Vergelijk nu en ontvang de beste tarieven voor het moment dat u wilt reizen.

Formia - Ponza Veerbootmaatschappij

Gemiddelde Formia Ponza tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Formia Ponza boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Ponza Gids

Ponza is de grootste van de Pontijnse Eilanden, een aantrekkelijke archipel voor de Italiaanse kust tussen Rome en Napels. Met blauwe wateren en een opvallend heuvelachtig landschap, is het eiland geliefd bij regelmatige bezoekers die proberen haar charmes geheim te houden. Het eiland is beroemd om zijn blauwe grotten, die zijn gemaakt door de Etrusken. Onder hen zijn Serpents Grotto en de Romeinse Gallery, een Romeinse tunnel die de stad Ponza verbindt met de (nu gesloten) groot zandstrand genaamd Chiaia di Luna aan de westzijde. Het eiland heeft vele archeologische ruïnes zichtbaar, waaronder de Egyptische, Kanaänieten, Griekse en Fenicische Necropolen ruïnes in het midden van het eiland. Er zijn Etruskische ruïnes op delen van het eiland door elkaar gegooid met Romeinse ruïnes. Een groot standbeeld genaamd Il Mamozio ("The Mummy") of Il Mitreo, wat betekent mijter of hoed priester, is een 3000 jaar oude marmeren standbeeld en werd gevonden in de haven. Beeltenis van een lokale Etrurian consul, wordt deze nu weergegeven in een museum in Napels achter beschermend plastic, waar hij werd herenigd met zijn kop. Het is het oudste bekende Etruskische standbeeld in zijn soort en uiterst zeldzaam.

Veerboten vanuit Ponza vertrekken naar Napels, Terracina, Formia en Anzio; er zijn ook draagvleugelboten (aliscafo) naar Anzio en Formia, met een reistijd van ongeveer 75 minuten hebben.