BUDO

BUDO verzorgt snelle overtochten tussen de Turkse steden Bursa en Istanbul, over de Zee van Marmara.

BUDO staat voor Bursa Deniz Otobüsleri, wat letterlijk vertaald Zeebussen van Bursa betekent. De veerdiensten worden verzorgd door Burulaş, de organisatie die verantwoordelijk is voor al het vervoer in de stad, waaronder trams, treinen, bussen en, uiteraard, veerboten. BUDO is sinds de oprichting in 2013 zeer populair onder de passagiers vanwege de snelle overtochten over de Zee van Mamrmara.

De catamaran van Budo vaart dagelijks vele malen tussen de Kabataş dok in Istanbul en Mudayna, ongeveer 30 kilometer ter noorden van Bursa. Tijdens het hoogseizoen wordt de frequentie van de overtochten verhoogd. Iedere overtocht duurt ongeveer 2 uur.

Gezien de korte reisduur zijn de voorzieningen relatief beperkt. Aan boord bevindt zich wel een cafetaria waar u lichte versnaperingen kunt kopen. De catamaran heeft 2 dekken met zitplaatsen op 2 verdiepingen en biedt plaats aan honderden passagiers.

Via directferries.be kunt u de dienstregelingen en prijzen van BUDO raadplegen en BUDO veerboottickets boeken. Op zoek naar de laagste tarieven? Geen zorgen, we zullen BUDO ook vergelijken met andere veerbootmaatschappijen.

Lees meer Lees minder

Alle BUDO routes